Årskurs 8

Det vi håller på med just nu är det du ser högst upp på sidan

Modernistiska konststilar

Vi kommer arbeta med måleri men startar med lite teori.

Vi övar vår förmåga att analysera måleriets uttyck, innehåll och funktion. Sedan använder eleverna den analysen för att skapa egna modernistiska bilder av Karlsängskolan.

Det ordlösa språket

Vi kommunicerar allt mer utan ord med våra telefoner. Finns det en emoji för allt vi vill uttrycka? Vi ser ett Kobraavsnitt "Det ordlösa språket" och skapar egna emojis

Perspektiv

Vi tittar på hur man kan använda perspektiv för att lura ögat. Prövar med mobilkameran.

Sedan analyserar vi Erik Johansson fotografier, erikjohanssonphoto.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teckna med kol

Vi har kommit fram till höstlov och deadline för Logotyper och Serierutan. Alla ska ha skrivit en Utvärdering av sitt arbete med Logotyper. Nu laddar vi för lov och mörkare tider med kolteckning

Logotyp

Vi tittar på olika logotyper och vad de signalerar. Sedan arbetar vi med att sno en logga vi gillar och ta över den med vårat egna namn. Vilka ingredienser behöver bilden ha för att andra ska kunna associera till den ursprungliga loggans namn?

Viktiga ord: Typsnitt, associera och layout

I Bildämnets läroplan står det bland annat:

Genom undervisningen ska eleverna få erfarenheter av visuell kultur där film, foto, design, konst, arkitektur och miljöer ingårlänk till annan webbplats.

Vad är visuell kultur?

Det ska vi samtala om när terminen startar

Sidan uppdaterad: 2018-01-31 14.55
Filer tillgängliga för nedladdning