Årskurs 8

Det vi håller på med just nu är det du ser högst upp på sidan

Teckna djup

Signaturbyggnader och underverk. Vi tittar på arkitektoniska mästerverk och tecknar dem när vi övar på djup, perspektiv och valörer.

Iscensätt ett minne

Vi tittar på ett klipp där konstnären Alicia Martin (utställare på Open Art i Örebro 2015) berättar om bokens värde och varför hon skapar stora installationer av just böcker.

https://www.youtube.com/watch?v=N3UW53TTGmglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eleverna ska skriva ner ett minne eller en dröm och sedan fundera över hur de kan iscensätta minnet av en bok.

Vi återanvänder gamla utslitna böcker och ger dem en ny berättelse att berätta. Tekniken är valfri, vi har genomgång på bla Papier Mache och Origami.

Ett gott nytt år

Vad är en symbol?

Vi tittar på några exempel och deras betydelse. Vad står egentligen Peacemärket för? (sök på Wikipedia om du inte redan vet)

Elevernas uppgift är att skapa en bild som ska symbolicera framtiden, det nya året. Vad ser du ska komma eller vad drömmer du om? Vission, dröm eller oro?

Vi arbetar i blandleknik med kartor och färg.

Några elevexempel åk 8 vt2017:

Teckna

Vi börjar sista arbetsmomentet innan jul med att se och teckna klasskompisarna. Pratar om och övar på proportioner och vinklar.

Vi ska också undersöka och öva på perspektiv.

Måla modernistiska konststilar

I det här momentet väljer eleverna en av de modernistiska konststilarna och gör en akrylmålning med skolan som motiv. Med hur ser skolan ut som Popkonst, Abstrakt konst, Expressionism, Kubism eller Surrealism?

Nu är vi klara. Bra jobbat alla 8or!

Logotyp

Vi tittar på olika logotyper och vad de signalerar. Sedan arbetar vi med att sno en logga vi gillar och ta över den med vårat egna namn. Vilka ingredienser behöver bilden ha för att andra ska kunna associera till den ursprungliga loggans namn?

Viktiga ord: Typsnitt, associera och layout

Sidan uppdaterad: 2017-05-04 09.18
Filer tillgängliga för nedladdning