Årskurs 9

Det vi håller på med just nu är det du ser högst upp på sidan.

Människan, Ai och vår tekniska vardag

År 9 går in i den sista terminen med tekniken och framtiden i fokus, allt i relation till oss själva. Vi kommer arbeta med teckning, lera, foto och någon valfri teknik.

Med start i människan tecknar vi modell som håller fokus på mobilen.

Bildreportage PRAO

Dokumentera "en dag på jobbet" med kameran i 3-5 bilder.

Fundera först över vilka händelser på arbetsplatsen som bäst beskriver yrket, stämning och dagsrutiner. Planera innan du tar bilderna och fråga först ansvarig personal om det är ok.

Tänk på variation av bilder, vinklar, avstånd, ljus, aktivitet och ANONYMITET. Fråga de människor som eventuellt kommer med på bild!

Bilderna ska sedan monteras ihop till ett bildcollage i valfri app eller program (exempelvis word eller powerpoint). Sätt en titel på reportaget.

Se exempel från Nerikes Allehanda 2017-10-10 nedan

Collage

Gör ett collage som kommunicerar en tanke/åsikt om relationen mellan människa och miljö eller människa och samhället.

Såhär har ett par elever löst uppgiften:

Open Art

Vi åker in till Örebro och går en dag på Open Art där vi kommer att se en massa samtidskonst av konstnärer från olika delar av världen, Japan China Colombia Finland. Under tiden som vi är där har alla elever i uppgift att dokumentera, fotografera med mobilkameran saker som de fastnar för. Kanske något en gillar, eller kanske något som stör.

openart.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2018-02-04 22.42
Filer tillgängliga för nedladdning