Utskriftsversion

Hem- och konsumentkunskap

Ämnet hem- och konsumentkunskap har som syfte att utveckla kunskaper och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.

8:an. 

         Grundläggande matlagningskunskap t ex baka med jäst, steka och koka.

          Arbetshygien i samband med matlagning

          Dagens måltider t ex tallriksmodellen

          Näringslära (kolhydrater,fett och protein)

          Mattraditioner

          Planera och tillaga egna måltider

          Livsmedelskunskap

          Tvätt

          

9:an 

        Matlagning och bakning

        Näringslära (vitaminer, mineraler och vatten)

        Klimatsmart mat

        Planera måltider med fokus på klimat och näring

        Konsumtion och ekonomi t ex budget och konsumentskydd


Informationsägare: Karlsängskolan
Sidan uppdaterad: 2017-06-15 15.13

Karlsängskolan, Nora Kommun, 713 80 Nora | Telefon: 0587 - 810 00
E-post: nora.kommun@nora.se | Besöksadress: Skolgatan 5, Nora
Om webbplatsen | webbkarta