Maria Sundberg - SYV

Viktiga datum och aktiviteter för elever i åk. 7, 8 och 9

Årskurs 9

Preliminära antagningsbesked till gymnasieskolan

From 10 april kan man se det preliminära antagningsbeskedet genom att logga in på gymnasieantagningens Dexter. Logga in gör man på samma sätt som när man ansökte.

24 april- 15 maj

Ändringsperiod

Om man vill ändra i sin ansökan kan man göra detta under ovanstående period. Meddela mig så låser jag upp kontot. Om man vill ändra efter den 15 maj så kommer man i andra hand när alla behöriga som sökt i tid fått plats.

3 juli

Slutligt antagningsbesked baserat på vårterminens slutbetyg i 9:an, detta meddelas på Dexter. Nytt för detta år är att beskedet inte skickas hem med post.

Årskurs 8

Prao och gymnasieinformation för samtliga 8:or under våren. Den 11 maj får 8:orna en föreläsning om Teknik.

Årskurs 7

Praktisk teknik 17 mars och 24 mars klassvis.

Arbetsmarknadskunskap 24 april och 25 april, klassvis.

Kristallen

Arbetsmarknadskunskap 6 april

Prao

2016/ 2017

Årskurs 9

Nu har alla åk.9 elever fått information om gymnasiet och gymnasievalet. Vårdnadshavare fick samma information den 6/9 och sammanfattning har skickats ut till samtliga, eftersom alla inte kunde vara med.

Eleverna har fått kataloger med sig hem att titta i, om ni vårdnadshavare inte sett dessa, fråga gärna efter dem och speciellt katalogen "Programväljaren"

Den 5/10 kommer elever i årskurs 8 och 9, som är intresserade, att få vara med på en föreläsning från Vård- och omsorgscollege i aulan.

Arbetsmarknadskunskap

9 C 09.20- 10.20

9 A 10.40- 11.40

9 B 09.10- 10.10

9 D 10.20- 11.20

Gymnasiemässa i Örebro

Den 13 oktober åker alla elever i åk. 9 till Örebro för att besöka gymnasiemässan. Vi samlas utanför skolan vid bussfickan klockan 08.10, man måste se till att prickas av på klasslistan innan man får stiga på bussen. Vi åker hem till Nora igen klockan 11.15 och äter lunch direkt vi är tillbaka på skolan igen.

På gymnasiemässan finns dom flesta gymnasieskolor i Örebro län representerade. Alla elever har fått en uppgift att förbereda innan mässan, och slutföra under mässans gång. Direkt efteråt skall uppgiften lämnas till mig, SYV.

Samtal inför gymnasievalet

Många elever har börjat boka in sig för samtal inför gymnasievalet. Samtal bokas antingen direkt med mig, eller via mejl, SMS eller Facebook. Det kan även bokas via mentor eller elevhälsa

För vissa elever räcker det med ett samtal där vi bara checkar av, och för andra elever behövs flera samtal. Vårdnadshavare är alltid välkomna att vara med.

"Elev för en dag"

Många gymnasieskolor erbjuder elever i årskurs 9 att vara elever för en dag på deras skola. Man får då möjlighet att uppleva hur det är att gå på det gymnasieprogram och gymnasieskola som man är intresserad av. Ett utmärkt tillfälle att få veta hur det känns i verkligheten.

OBS! Det är viktigt att man har fått ledigt av sin klassföreståndare innan man får åka.  Dessa besök bokas genom mig, SYV.

Ansökan till gymnasieskolan

Efter jullovet kommer eleverna att få personliga inloggningsuppgifter utdelade av mig, jag kommer att gå igenom hur man ansöker och därefter har eleverna ungefär en månad på sig att göra sina val. Man ansöker via datorn till gymnasieantagningens Dexter. Alla elever som önskar kommer att få hjälp av mig att göra sin ansökan men det förutsätter att dom själva bokar en tid för detta i förväg.

Preliminärt antagningsbesked

Preliminärt antagningsbesked baserat på höstterminsbetyget.

Omvalsperiod

Man har möjlighet att ändra i sin ansökan om man önskar det. Om man vill göra ett omval så meddelar man mig det så att jag "låser upp" ansökningskontot igen. Därefter gör man precis som första gången man gjorde sin ansökan. Det är viktigt att man söker innan sista omvalsdagen.

Om man är nöjd med den ansökan man redan gjort så låter man det bara vara.

Frågor och funderingar?

Kontakta mig!