Utskriftsversion

Klass 7B

Klassföreståndare för klass 7B är Lena Börjel och Emma Ekman

Jag och Emma tackar för detta läsåret. Det har känts bra att jobba med klass 7B. Hoppas ni alla får en skön sommar och på återseende i augusti. (Starttider med mera kommer att anslås på Karlsängskolans hemsida.

// Lena Börjel

v 22

Klassen håller som bäst på att planera inför "body and brain" som äger rum sista veckan. Alla klasser tävlar mot varandra i ömsom kroppsliga och ömsom "brainliga" övningar. Varje klass kommer bl a att ha ett framträdande på 3 minuter inför övriga skolan.

Några kommer att göra prov i musik idag, måndag.

På idrotten på onsdag är det bad vid Trängbo.

Må Eng glosor

Ti -

Ons Bad i sjön

To -

Fre-

v 21Kort vecka. Sista tiden idag för prov /omprov.

Vihåller på att planera klassdagarna 8-9/6. På torsdagen åker jag och Kristina Segerlund (bildläraren) med klassen till Örebro. Vi har bl a tänkt gå på utställningen om Titanic. Jag har inte bokat än men hoppas det finns platser kvar. Skolan betalar bussbiljett och "skapande skola" finansierar utställningsbiljetterna. Baguetter och juice är beställt som utflyktsmat. På fredagen är det Emma Ekman och jag som tar hand om klassen. Då cyklar vi till Striberg och har lite olika aktiviter där. Jag har försökt kolla över cykelstatusen i klassen och det verkar som om alla kan fixa en HEL och funktionsduglig cykel till den dagen.

Må kemiprov syror och baser

Ti -

Ons Svenskauppgifter ska lömnas, Kemiprov syror och baser, spanska glosor

To Lovdag

Fre Lovdag

v 20Det närmar sig betygsdags. Kolla över om det finns rester som behöver göras. Omprovs/läxtid är på måndagar kl 14.30. Vänta dock inte för länge då det kan ta tid för oss lärare att rätta/gå igenom många uppgifter inför vårens betyg.

På onsdag kommer våra blivande 6 or på besök och för att de ska känna sig trygga så kommer alla 7 or 8 or och 9 or att ha andra aktiviteter utanför skolan. Dagen börjar 8.30 på Norvalla alt. Fibbetorp beroende på vilken grupp man tillhör. se särskild info längre ned på sidan, och avslutas 12.40. Lunch serveras för alla vid Fibbetorp. Jag, Lena, kommer att gå från skolan t Fibbetorp kl 8.10 om man vill ha sällskap.

Må -

Ti matteprov

Ons Aktiviteter utanför skolan Fibbetorp/Norvalla. Dagen slutar 12.40,då vi lärare har pedagogisk eftermiddag.

To matteprov, redovisning fysik och tyska glosor.

Fre -

Hej!

Ta med regnkläder på onsdag!

3 fotografer, Kajsa och Bernarda är de fotografer som tar varsin grupp runt Fibbetorpsslingan.

De andra vuxna; Lena, Eva, Bernarda, Anders, Marie, Anna delar upp sig på grupperna. Grupperna är klassvis och varje grupp har tillgång till 2 Surface, 1 systemkamera + enstaka kompaktkamera.

Några elever har frågat om de får ta med egen systemkamera eller GoProo, jag har sagt att det är helt ok men på eget ansvar och därför viktigt att man frågar hemma.

Karlsäng i Skogen heter facebookgruppen där elever kan dela bilder de tar med mobiltelefon. Säg gärna till dem att gå med i den innan onsdag. Bilder kan m an dela från skogen eller hemma.

Fotodag i skogen med alla 7or (samt samarbetsövningar på Norvalla :)

Kajsa informerar och delar ut uppgift. Målet är att ha gått i olika skogstyper och fotograferat olika saker.

pass1. Kl. 8.30-10.30

8.30 Hälften av sjuorna samlas vid informationstavlan i Fibbetorp Naturreservat

LUNCH med alla 7or i Fibbetorp (Morgan kör ut den)

pass2. Kl. 10.50-12.40

10.50 Andra hälften samlas vid informationstavlan i Fibbetorp Naturreservat

v19

Nu har vi två hela veckor framför oss som inte är schemabrytande. Det är en del prov och redovisningar som ska avverkas innan betygsdags. Måndagar mellan 14.30 och 15.30 finns möjlighet att göra prov/omprov som man ligger efter med. Man kan även jobba med läxor och andra uppgifter och även få lärarhjälp.

Vi brukar ha sommarskola där man ges möjlighet att jobba med olika skolarbeten, speciellt då man riskerar att få F betyg i ämnen. Dessa lektioner brukar vara ett par veckor efter skolavslutningen, och då förmiddagar. Fundera på det.


Må-

Ti Prov Judendom

ons-

To Tyska glosor

Fre -

(inför v 20 matteprov och redovisning fysik)

 

v 17

På mentorstiden i morse pratade vi, på förekommen anledning, om vikten av att hålla samman klassen och att hjälpas åt och stötta varandra. Vi kommer att återkomma till dessa diskussioner. Jag och Emma tror att en bra klassammanhållning/laganda kan stärka eleverna och även på sikt förbättra studieresultaten.

Idag får klassen besök av Joakim -?, från handelskammaren,som ger eleverna  arbetsmarknadskunskap.

Inga läxor och uppgifter hittills denna vecka

/Lena

v 15

Efter det hemska terrordådet i fredags så håller nationen, och därmed också vi på skolan, en tyst minut kl 12 idag, för att hedra offren och deras anhöriga samt tid för eftertanke.

Kortvecka med lite roligheter på skärtorsdag. De som vill klä ut sig till något med påskanknytning får gärna göra så. Skärtorsdagens skoldag slutar 14.15.

Idrottslärarna betonar vikten av att vara ombytt för olika idrottsaktiviteter. Även bad!!! Det har varit lite si och så med det i klassen. Viktigt för idrottsbetyget.

Eleverna i klassen har idag valt slöjdart till åk 8.

Utvecklingssamtalen fortsätter även denna vecka.

Då det har försvunnit saker i omklädningsrummen på idrotten så ombeds eleverna att ha översikt över sina tillhörigheter. Skolan ansvarar inte för stulna saker.

Skolan kommer att under två halvdagar på påsklovet bedriva undervisning för de som vill/behöver. Om intresse för detta finns så kontakta  mig eller rektor Monica Aspemyr.

Må Eng läxa

ti -

ons

to Alternativ skoldag med skojigheter både för kropp och knopp.Eleverna slutar 14.15

fre lovdag

/Lena

v 14

Utvecklingssamtalen i klassen börjar denna vecka.

Vi har pedagogisk eftermiddag på onsdag em så eleverna slutar vid 13 tiden.

Må -

Ti Matteprov (PEF) Bråktal

Ons ped em

To Matteprov (PEF)

Fre Biologi redovisning

/Lena

 

 

v13

Jag hoppas ni har sett inbjudan till utvecklingssamtal på mailen. Hör av er på mail till mig om det inte funkar av någon anledning. lena.borjel@skola.nora.se

På onsdag kommer Niklas Sjölander, som är läkare på vårdcentralen i Nora, och pratar med sjuorna om tobaksprevention.

Ännu en gång har det kommit fram att det förekommer sk maktlekar på skolan. Jag vet inte om det är någon i 7b men alla elever får samma info.

Skärtorsdagen 13/4 har vi lite alternativa skolaktiviteter. Vi kommer att sluta den skoldagen kl 14.15. Det är ju några elever som åker skolskjuts och är det möjligt för dem att komma hem då? Annars ordnar vi något här på skolan tills ordinarie skjuts går.

Påminnelse om matteinlämn, "bråk", tisdag v 14

Må -

Ti Musikprov

Ons Läxförhör fysik (s 61), info tobaksprevention 12.30 aulan

To

Fre

 

 

 

v12

Vit morgon och jag som lovat lite utomhuslekar på mentorstiden på onsdag.......

Även denna vecka ser lugn ut på läxfronten.

På onsdag kommer personal från folktandvården och pratar om tandhälsovård.

 Jag skrev fel datum förra veckan gällande teknikcollege. De kommer nu på fredag ist

må -

ti -

ons tandhälsoinfo 10.20 sal 145

to tyska glosor

fre teknikcollege sal 374 8.10-9.10

/Lena

 

v 11

Vi har nu dragit igång klassens sida på facebook och det är en hemlig och sluten grupp. Klassinfo och frågor som är skolrelaterade kan ske där.

Matteläraren (PEF)påminner om inlämningsuppgift (algebra)

Emma och jag börjar utvecklingssamtalen v 14

På fredag kommer elever från teknikcollege och berättar om det gymnasieprogrammet. Det sker på fredag mellan 8 10 och 9 10 i sak 374.

På onsdag är det klädsim på idrotten

Det verkar vara en lugn vecka läxmässigt.

Må spanska läxa

Ti -

Ons Bad på idrotten med klädsim. Långärmat och lång"bent" är det som gäller.

To eng glosor

Fre teknikcollege besök

/Lena

 

v 10

Jag och Emma la idag, på mentorstiden, ut ett förslag om att ha en sluten facebooksida för klassen. Alla i klassen är ju nu 13 år vilket är åldersgränsen för fb innehav. Det är självklart frivilligt att vara med, men vi tror de flesta elever tycker det är värdefullt. Det ska finnas möjlighet till information och frågor som rör skolan men det ska inte vara forum för personliga spörsmål och diskussioner på denna sida. På sikt kanske även föräldrar, som vill vara med, bjuds in. Jag kommer naturligtvis att fortsätta lägga ut info på denna sida.

Jag och Emma har börjat att ha enskilda mentorssamtal i klassen. Vi fortsätter med det framöver.

Må svenska redovisning

Ti -

Ons Spanska och Tyska prov

To Fysikprov (värme)

fre - 

Tror det var allt för denna gång

/Lena

 

 

 

 

v 9

Välkomna tillbaka.

På mentorstiden har vi diskuterat den ökade skadegörelsen på skolan. Viktigt är att förstå att detta är stora kostnader för skolan och påverkar självklart trivseln negativt för alla.

Matsalspersonalen tipsade om en app som heter "skolmaten" Den kan man ladda ner på t ex appstore och tycka till om maten. Den infon når vår kostchef.

Denna veckan börjar klassen med bad och det pågår sju veckor framåt. Det är viktigt att delta på dessa då flera moment är kunskapskrav för ämnet idrott och hälsa.

Må Eng test

Ti -

Ons Prov musik, bad

To Prov eng (BRB)

Fre-

/Lena

v 7 Hälsokontroller och internprao i bespisningen fortsätter.

På onsdag ges eleverna möjlighet att prova på att hoppa ner i en isvak. För klassen del sker det på ordinarie idrottslektion. Ingen tvingas hoppa i men en bra möjlighet att få testa hur det känns.

Ännu en elev i klassen har bytt hemort och skola.

På onsdag har vi lärare pedagogisk eftermiddag och eleverna slutar runt 13 tiden. Det avgår bussar i anslutning till det för de som åker skolskjuts.

Må -

Ti -

Ons Kemi uttryck, isvak, ped em

To glosor spanska, tyska och engelska

Fre Biologi läsa om kräftdjur

//Lena

v 6

7B kommer denna vecka att börja med sin internprao då de får hjälpa till i bespisningen. Vi delar in dem två och två efter klasslistan.

Eleverna kallas, några i taget, till skolsköterskan för hälsokoll.

En av eleverna i klassen gör sin sista dag och flyttar till annan kommun.

Må Kemiprov

Ti Prov Hi, internprao börjar

ons-

Tors Fysik läxa (42-45), glosor tyska (INN), spanska8 BRB) och eng (PLT)

Fre

 

Tillägg v 5:Titta gärna på provkalendern under fliken kalendarier. Klassen har prov i Historia på tisdag v 6

v5 Jag hoppas att så många som möjligt kom för att höra på våra ungdomspoliser som pratade om droger, A-traktorer mm. Det var tankeväckande. Jag tror det var fler än de fem mammorna som stannade i klassrummet efter.

Denna vecka är lite kortare än vanligt. På torsdag är det friluftsdag för hela skolan. Se mer info på startsidan Karlsängskolan. Jag meddelar eleverna närmare på onsdag vilka tider som gäller. De elever som ska till Romme åker redan kl 7:30.

Klassen kommer att få göra en enkät från Region Örebro, den 10/2, som heter liv&hälsa ung. Det rör frågor som hur man trivs i skolan, nätanvändning, droger mm.

Det verkade läx/uppgiftsfritt denna vecka :  )).

v4

Först en påminnelse om föräldramöte imorgon tisdag.

 Idag har eleverna valt till vinterfriluftsdagen som infaller torsdag v5. Många tar chansen att följa med till Romme och åka utför. Intyg behövs hemifrån och det kostar 200 kr. Vi har också flera trevliga aktiviteter på hemmaplan som inte kostar något, t ex isfiske, skridskor och isig promenad längs med Järleån på span efter lite djur kanske......

Eleverna är lediga dagen efter, 3/2,  då vi lärare fortbildar oss.

Läxor:

må -

ti -

ons -

to eng. prov (PEF), eng glosor (Petter och BRB) sp glosor

fre Bi. groddjur, läxa

 

/Lena

 

v3 Välkomna till ny vecka. Denna veckan är helt vanlig utan avbrott. Skolinspektionen kommer att besöka skolan under veckan.

Jag har, som jag hoppas ni sett, skickat inbjudan till föräldramöte på mail, pappersvägen (kommer hem idag förhoppningsvis) och nu även här.

___________________________________________________

Kristaller,
”vässade EPOR”, trimmade moppar och troll. Vad vet du om ditt barns vardag i
Nora idag?

Välkommen
till Föräldramöte

Karlsängskolans
aula tisdagen 24/1

kl.18.30-19.30

Information
från skolan, fritidsgården

och
polisen.

Områdesgruppen
Karlsäng

(Skola, Polis,
Fritidsgård)

Vi tänkte att vi kunde ses en stund i sal 139 efter aulan, ifall det finns frågor el likn.

___________________________________________________________

Läxor

Ti Prov matte (PEF)

ons -

Tors Fy bimetaller, Eng (BRB), spanska läxa

Fre Bi läxa ryggradsdjur

/MVH Lena


 

v2 Hej igen alla elever i klass 7 B

Välkomna tillbaka till ny termin.

Vi startar upp ons 11/1 kl 8:10 i sal 134.

Vi kommer att dela ut lite pennor, lite info och även att ha en liten frågesport första lektionen. Vi kommer att använda oss av projektor, men då den är trasig i deras "hemklassrum" kommer vi ist att vara i sal 134. Jag, Lena, har lektion med mellanstadiet men Emma kommer att ta hand om klassen då. Lektioner börjar enligt schema 9.20.

v 51

Då var det sista veckan. Tror många behöver vila nu.

Det är viktigt att göra ev uppgifter och prov som släpar. Några skulle stanna idag på omprovstiden, annars ligger det ju kvar till nästa termin.  

Jag har återigen talat med klassen om fysiska obehag som en del orsakar andra. Lärare har sett flera killar i klassen som pickar på varandra med spetsiga pennor. Inte trevligt alls. Alla såna här typer av otrevligheter måste upphöra. Jag hör av mig till resp. förälder i fortsättningen.

Imorgon, tisdag, är det avslutning. Vi samlas i sal 139, 8.10 ,och går gemensamt till idrottshallen. Det blir musik och tävlingar mm. Efter programmet i idrottshallen går vi tillbaka till klassrummet för betygsutdelning. Vi har sagt till eleverna att inte öppna betygskuverten förrän de är hemma eller iaf ensamma. Vi vill undvika jämförelser och likn som många inte mår bra av. Vi avslutar dagen ca 11.00 och för dem det berör går det bussar vid 11.20

Vi lärare har studiedagar måndag och tisdag 9-10/1, så vi finns på skolan om ni behöver ha kontakt med oss innan skolstarten.

Eleverna börjar vårterminen onsdag 11/1, 8.10, och det blir samling och lite program i klassrummet (sal139) innan de börjar läsa enligt schema.

Jag önskar Er föräldrar en God Jul och ett Gott Nytt År och på återhörande.

/Lena

v 50

Sista "riktiga" veckan är igång.

På dagens mentorstid har jag informerat eleverna om luciafirandet. Vi samlas i klassrummet kl 8.10 och går gemensamt upp till kyrkan. Det är markerat där var klasserna ska sitta. Efter kyrkan går vi tillbaka till klassrummet för lite fika och mys. Ordinarie lektioner börjar kl 10.00. Vår rektor har sagt att eleverna inte får ha med sig mobiltelefoner till kyrkan. Jag samlar in dem i en låda och låser in dem. Om man inte vill  det får man lämna mobilen hemma. Elevskåpen är inte helt säkra.

Många elever köper julmust på Coop. En del elever roar sig med att kasta tomflaskor på skolan. Andra dräller med både must och flaskor i skolkorridoren med glas och kladd som följd. Flera elever i klassen köper must. En uppmaning till alla elever i skolan är att sköta det snyggt (om man nu måste köpa), annars får vi återinföra regeln dryckesförbud i korridorerna (förutom vatten förstås)

Må -

Ti Luciafirande 08.10-10.00

Ons Muntlig redovisn av bok

To -

Fre Bi prov ryggradslösa djur

Ha det gott/Lena

v 49

Då betygen snart ska vara inskrivna är det viktigt att kolla upp om man har uppgifter som släpar och slutföra dem så snart som möjligt.(denna v)

På torsdag har vi bokdag här på skolan. Dagen är schemabrytande och olika aktiviteter kommer att äga rum just i litteraturens tecken.Tema för dagen är poesi och låtskrivare. De som vill får gärna klä ut sig just på det temat. (mer info på startsidan karlsängskolan)

Må -

Ti -

Ons Prov spanska och tyska

Tors Bokdag

Fre Sv Redovisning bok.

/Lena

 

v 48

Vi fortsätter med våra utvecklingssamtal denna vecka. Välkomna på det.

Vi påminde eleverna idag om prov/omprov som måste göras innan betygssättningen. Eleverna tar själva kontakt med resp lärare inför det. Omprovstid är i sal 115 kl 14.30-15.30 varje måndag. Man har även möjlighet till läxhjälp där.

Må -

Ti -

Ons Prov i Kemi

To Eng glosor (BRB) Eng prov (ELD)

Fre -

v 47

Jag vill påminna om Tobias Rawets föreläsning på torsdag kväll. Ev elever som följer med sina föräldrar ska föranmälas till Kina Eriksson (lärare i Sv/So) kristina.eriksson@skola.nora.se, senast tisdag innevarande vecka. Det lät som det fanns ett intresse från flera elever i klassen.

En uppmaning till eleverna idag var hantering av mobiler på skolan. Filmning är absolut förbjudet på skolområdet, om det inte är skolrelaterat. Många elever i klassen mixtrar mkt med mobilerna i matsalen och större diskretion där är önskvärt.

Den 8 dec kommer skolan att anordna bokdag med temat poeter och låtskrivare. Det är fritt fram att klä ut sig på det temat denna dag.

Mån -

Ti -

Ons -

Tor Fysik kraft och tryck, eng glosor (BRB), Tyska läxa

     Tobias Rawet på kvällen

Fre Frukost på skolan, 10 kr för elever

 

 

 

Tillägg till v 46

Jag har lämnat ut lappar och mailat om utvecklingssamtal till de elever jag är mentor för. Det har dock visat sig att jag inte nått ut till alla med mail. Jag vill gärna ha bekräftat att ni mottagit info om utv.samtal. Det går att maila till mig.

De som börjar må nästa v (47) är Natnaiel 17.00, Hampus 17.30 och Jihad 18.00

onsdag 23/11 Ramiel 15.45, Henrik 16.15, Joel 16.45 och Wilda 17.15

Tobias Rawet som är en överlevare från koncentrationslägren, andra världskriget, kommer nästa fredag och föreläser för 9 orna. Elever och föräldrar i åk 7 och 8 ges emellertid möjlighet att lyssna på honom tors 24/11 kl 18.30 i aulan. 7 or och 8 or måste komma i vårdnadshavares sällskap och dessa elever ska även föranmälas till mig senast tisdag nästa vecka.

/mvh Lena Börjel

v 46

Jag glömde förra veckan att informera om att det serveras frukost i kafeterian varje fredag fram till lovet. Kostnad för elever är 10 kr. Trevligt och billigt om ni frågar mig. :  ))

Återigen har vi tagit upp detta med maktlekar. Jag vet inte om nån i klassen är berörd men vi tar den uppmaningen till alla klasser. Ibland måste man påminnas.

Högstadiets första utvecklingssamtal närmar sig. Jag ansvarar för ca 14 elever i klassen och kommer inom kort att skicka ut förslag på tider. Emma Ekman kommer att ta hand om resterande elever i klassen. Hon är även mentor för ett antal elever i 7 A.

Eleverna har möjlighet att göra prov/omprov/läxor på måndagar mellan 14.30 och 15.30. Två lärare finns till hands då. Eleverna måste själva ta initiativ till att gå dit men även kolla upp med lärare i resp ämne som man vill göra prov i så att den kan förse "vaktande" lärare med rätt prov.

må eng glosor

tis -

ons -

tor tyska, eng glosor

fre prov SO "lag och rätt"

v45

Hoppas ni alla elever har haft ett vilsamt höstlov.

Inte så mkt att informera om......ännu iaf mer än att klassen har berikats med två elever. Välkomna.

må -

ti -

ons. Val till elevrådets styrelse i aulan kl 8.15. Klassombuden ska närvara

to Matteprov del 1 (PEF) Eng oregelbundna verb (ELD)

fre Matteprov del 2 (PEF)

 

v 43

Fr o m imorgon tisdag så välkomnar vi Engla Larsson till klass 7B

Påminnelse.Idag är det sista dagen för anmälan till höstskola

Rektor Eva-Karin har varit inne i klassen på en lektion och pratat med klassen om maktlekarna som måste upphöra. Dessa sker både inom klassen och med andra inblandade. Prata gärna återigen om detta. De kanske säger att det är på skoj och alla är med på det men vi vet att så inte är fallet. Många elever far illa av detta. Både att tvingas utdela skador men även att bli utsatt.

Klassombudsmöte imorgon kl 9. Klassen har getts möjligheter att ta upp saker som ombuden tar med.

På fredag kommer klassombuden att delta på sk inflytandeforum på församlingshemmet mellan 8:30 och 13:00. De får berätta om det efteråt.

Idag har vi även pratat om matsvinnet i matsalen. Stora mängder mat går till soporna. Inte så bra varken ur ekonomi eller miljösynpunkt.

Byten av språkval och HP kan ske tidigast efter jul.

Mån Kemi

Ti -

Ons Kemiska beteckningar, Pedagogisk em. Eleverna slutar runt 13

To Eng prov för dem som har Per och Bernarda

Fre Sv (ordkunskap)

(v45 matteprov)

 

/MVH Lena

 

v 42

Idag har jag informerat eleverna om höstlovsskola. De elever som känner att de ligger efter i undervisningen eller som behöver extra stöd i vissa ämnen erbjuds sk höstlovsskola. Det kommer att finnas lärare här på skolan. Man måste dock anmäla sig till rektor om man är intresserad. Jag, Lena, har blanketter för det. Den kommer att äga rum 1/10 och 2/10 mellan 08.10 och 13.00. Anmälan sker senast 24/10 till rektor.

Vi har på mentorstiden gått igenom vilka grupper och aktiviteter de elever som valt hälsoprofil har. De har dessa på tisdagar och torsdagar. Jag har anslagit info om detta till eleverna i klassrummet sal 139.

Mån Engelska prov

Tis -

Ons- Tyska och spanska prov. Kemiska beteckningar förhör

To -

Fre -

Må v 43 prov i ke (7 abc)

Ha en bra vecka/Lena

 

v 41 Såja. Ny vecka nya möjligheter. Höstlovet närmar sig och första älgjaktsmåndagen

Bernarda Reijnst Brännman.

Vi har idag pratat lite om etik på mentorstiden. Det har funnits tillfällen när elever (främst sjuor) filmat särskilda händelser i skolan såsom bråk och annat "intressant". Det har ju varit mkt diskussioner om detta i media då folk står runt om och filmar olyckor och likn istället för att hjälpa till. Jag har sagt till elverna att händer det något så hämta en vuxen. Filmning i skolans utrymmen är inte tillåten om det inte är i undervisningssyfte. Vi har även tagit upp maktlekarna igen. Det snärtas på nackarna och det måste upphöra. Kolla era barns nackar hemma om de är röda. Verkar mest vara killar i sjuan som ägnar sig åt den sortens "lekar". Tuppning som jag kallar det. Hör av er om så är fallet.

Vi hann prata lite om studieteknik också. De har två prov som väntar denna vecka. Hur lägger man upp sina studier så man inte hamnar framför boken kvällen före eller ännu värre rasten före.; ))

Måndag Ke 7abc

Tisdag -

Onsdag SO-prov

Torsdag Eng glosor och översättning (7 abc)

Fredag Biologiprov ( Kap."ordning i myllret")

Det var nog allt för denna gång. Inga schemabrytande aktiviteter denna vecka. Ha en bra vecka./Lena

v40. Hösten är här

Idag har vi fått lite extra info från elevrådsrepresentanter. Eleverna får möjlighet att delta i någon intressegrupp såsom tex bok/biliotek, Hälso och matråd och skolidrott eller ansöka om att vara valbar till elevrådets styrelse. Glädjande nog många intresserade.

Eleverna i klassen bör omgående lämna in lappar gällande val av hälsoprofil eller A-B-tid. Hittills har det bara kommit in tre!!! och 6-7 st hade tappat bort lapparna sen i onsdags hmm

Måndag glosor i engelska

Tisdag Matteprov. Föräldramöte på kvällen. Start för föräldrarna 7ABC i matsalen klockan 18 för måltid. Efter det samlas vi i klassrum 139 för föräldramöte.

Onsdag Sjuorna åker buss till Frövi Pappersbruk för att se en dansföreställning med Rendez-vous. Samling på skolgården vid bussfickan 12.15. Bussen beräknas vara åter på skolan vid 15 tiden och då slutar eleverna för dagen.

Torsdag Matteprov. På eftermiddagen avverkas Karlsängsloppet vid motionsspåren vid Nyttorps industriområde. 5 km terränglöpning. Flickorna i 7 an startar 13.10 och pojkarna 13 20. De som inte är ombytta avgår 13.30. Eleverna slutar efter loppet.


Fredag -

v 39. Ny vecka nya möjligheter. ; ))

Må Glosor i eng

Ti Studiedag, eleverna är lediga

Ons Orienteringstävling förmiddag för spår 1. Matsalen är stängd denna dag eftersom bespisningspersonalen är på utbildning. De lärare som äter pedagogisk lunch ansvarar för att eleverna får pastasallad denna dag.

To Glosläxa i både tyska och eng

Fre -

Idag, 26/9, är sista dagen att anmäla om man vill äta skolmat på föräldramötet den 4 okt. Detta görs på skolans hemsida. Tror det skulle serveras lasagne./Lena

 

v 38

Vi har precis haft mentorstid då vi tar upp olika aktuella saker inkl läxor

Vi har idag gjort val till klassombud. Det var glädjande nog åtta stycken frivilliga till de tre platserna. Vi har gjort sluten omröstning som jag ska sammanställa till onsdagens mentorstid.

Annat vi tog upp var skolfotos vara eller inte vara, och klassen tycker det fyller en funktion.

Några elever i klassen ifrågasatte hjälmtvång under friluftsdagen och jag informerade dem om att det är en lag och det finns inget utrymme för diskussion om det.

Några lärare upplever klassen som helhet som ganska pratig och det är både på gott och ont. Vädjan till eleverna att fundera på när det är relevant att prata.

Läxor som vi hittills känner till denna vecka:

ons. Kemi. (kemiska beteckningar)

to. Fysik (Läsa om materia)

Engelska och Tyska glosor

fre. Biologi (läsa om bakterier)

/ vänligen Lena Börjel

 

v 36

7b paddlar kanot på måndag eftermiddag

 

 

 

kontaktsamtalen börjar på måndag enl utskick med elever och mail

v 36-37

Jag ska försöka skriva lite regelbundet på denna sida när det finns saker att informera om.


Nu har jag träffat nästan alla föräldrar och elever för kontaktsamtal.Det har varit värdefullt på många sätt.

Jag skickade med eleverna i 7b en lapp om föräldramöte den 4 oktober. Då skolan bjuder på mat vill vi gärna veta hur många som kommer. Anmälan görs på skolans hemsida

på tisdag v 37 har hela skolan friluftsdag och eleverna ska ha med egen matsäck gärna innehållande korv då det finns möjlighet att grilla. Eleverna har fått välja mellan några alternativ t ex cykling, promenad och kanoting.

Onsdag v 37 slutar eleverna tidigare då lärarna har pedagogisk em. De slutar runt 13 beroende på hur deras schema ser ut.

Det är en del språkläxor båda veckorna och många av eleverna i klassen har tagit kort på tavlans infoplats. Nästa vecka har de även en kemiläxa till onsdag.

Idag var fotografen här och tog både klasskort och enskilda bilder.

Det var nog allt för nu. /Lena Börjel

Informationsägare: Karlsängskolan
Sidan uppdaterad: 2017-06-14 11.33
Karlsängskolan

Karlsängskolan, Nora Kommun, 713 80 Nora | Telefon: 0587 - 810 00
E-post: nora.kommun@nora.se | Besöksadress: Skolgatan 5, Nora
Om webbplatsen | webbkarta