Klass 7B

Klassföreståndare för klass 7B är Per Eklöf och Maria Oskarsson

Då går vi in i de sista veckorna den här terminen. Det är fortfarande en del läxor och prov kvar men nu tar även andra, lite roligare aktiviteter vid:).

Fortfarande viktigt att ni kollar med era ungdomar så de inte har omprov eller inlämningar som ej är gjorda. Det är skönt att kunna gå på jullov och vara klar med terminens arbete. Dessutom kan det bli så att det inte hinner komma med på terminsbetyget om det görs för sent.

Inför prov/läxor så finns det hjälp att ta till:

webbappen.liber (där kan man lyssna och träna på till glosor bla)

inläsningstjänst.se (där kan man lyssna på de allra flesta läroböckerna, mycket bra inför prov och läxor)

Höstens utvecklingssamtal är nu klara och vi sammanställer anteckningar. Återkommer med lite översiktlig info om hur klassen mår.

Om ni upplever att det material er ungdom arbetar med, är för svårt så måste ni höra av er. Det finns enklare texter och hjälpmedel att tillgå. Det är få elever som själva säger något om det här och ändå anar vi att det många gånger är så det ligger till när de misslyckas.

SKOLARBETE mm

När det gäller HP och idrott så finns det planeringar på Hälsoprofilsidan resp idrottslärarens sida.

Vecka 49

Re-läxa - läsa sidor inför prov

Onsdag: Sv-prov - ordklasser

Torsdag: Bokdagen - schemabrytande - mer info senare. En del elever ska ta med egen tystläsningsbok.

Fredag: En-läxa (EDG, ETN)

Vecka 50

Måndag: Alla elever slutar 12:00 pga fortbildning för personal. Det innebär att 7b slutar 11:25 om man väljer att gå hem och äta. Bussarna går 12:20, så de eleverna kan ju absolut gå och äta innan de åker hemåt.

Tisdag: Matteprov, kapitel 3

Onsdag: Luciafirande i kyrkan 08:10 - 10:00 ca

Torsdag: Prov judendom

Vecka 51

Onsdag: Julavslutning i idrottshuset för alla elever. Vi slutar ca 11. Mer info senare.

Slutligen....

Påminner om omprovstiden/läxläsningstiden på måndagar kl 14:30 - 15:30.

Per och Maria

maria.oskarsson@skola.nora.se