Klass 9B

Klassföreståndare för klass 9B är Ulrika Adell och Mats Bergvall

v.43

Prao-veckan är slut och dags för vanligt schema.

Må: B-grp Hk inlämning Matsedel

Ti: Fy-prov Energi, Bd-inlämning Collage ( inskickning digitalt )

On: Pedagogisk eftermiddag. Eleverna slutar 13:00

To:

Fr: Sv-inlämning novell sista versionen, Mu-presentation (Simon och Evelyn)

På måndag v.45 så startar de muntliga nationella proven i svenska. Först har vi förberedelsen på måndag kl 9 och på onsdag så är det prov i grupper om 4-5 elever.

Se till att kom i tid.

v.41

Sista vecka före praon. Påminn era ungdomar om att gå och presentera sig för praoplatsen.

Imorgon är det bad.

På torsdag är det dags för årets gymnasiemässa i Örebro. Vi tar bussen i på torsdag morgon och är tillbka ca 12 på Karlsängskolan. Under eftermiddagen är det lektioner som vanligt.

Klassen har börjat diskutera skolresa och skoltröjor. Prata gärna om det hemma också.

v.40

Må:60-talstema

Ti: 70-talstema, Id på Norvalla, Hemuppgift i Biologi för B-gruppen, Gymnasieinfo 18:00 Aulan för vårdnadshavare

On:80-talstema

To:90-talstema, Karlsängsloppet på eftermiddagen för eleverna. Start 12:30 för flickorna och 12:40 för pojkarna. Är man inte ombytt är det start 13:30. Målgång = Hemgång

Fr:

v.39

Må:

Ti:

On: Studiedag - Eleverna lediga

To: Halv friluftsdag. Orientering vid Stadsskogen. Lunch i skolan och lektioner enligt schemat på eftermiddagen

Fr: Eleverna ansvarar för cafeterian på bytardagarna. Mer info på facebooksidan.

Påminner om nästa vecka som är jubileumsvecka. Öppet hus hela veckan och Karlsängsloppet för allmänheten på torsdag eftermiddag.

v.38

MILJÖREDOVISNING I KLASS 9B

Torsdagen den 21 september, kl 18.15 i aulan

Ungdomarna har under tre veckors tid (i ge, no-ämnena och sv) jobbat med ett grupparbete om stora eller små miljöproblem och vad man kan göra åt dessa.

Redovisningarna har flera syften, dels är tema hållbar utveckling väldigt centralt i vår läroplan och dels är det bra träning inför gymnasiet och det kommande arbetslivet att kunna presentera ett ämne inför publik, samt att använda olika hjälpmedel. Det är också roligt att få visa Er något som våra ungdomar håller på med under skoltid : )

Varje grupp har ca 10 minuter på sig att redovisa.

Målsmän och nära släktingar hälsas hjärtligt välkomna att höra på ungdomarnas miljöredovisningar. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma och lyssna.

Mvh Lotta, Maria, Ulrika och Mats

Maila, skriv på fb eller messa om ni har möjlighet att närvara samt hur många som kommer!

v.37

Må: Teater Artikel 3

Ti: Id Norvalla

On: Pedagogisk eftermiddag

To: Id Bad

Fr:

v.36

Denna vecka skickar vi iväg några på fjällvandring. Tänk på lager-på-lager principen.

Må: Foto 12:40

Ti: Idrott Norvalla

On:

To: Idrotten Bad, Sp-läxa glosor (MPS), 13:15 Aulan NON-Smoking generation.

Fr: Eng-glosor (BRB)

Kom ihåg måndag v.37 12:30 teater "Artikel tre"

v.35

Nu är terminen i full gång och det händer en hel del saker framöver.

På idrotten är det både badperiod och uteperiod med en del lektioner på norvalla. Nästa vecka är det redan dags för både fotograftering, mån 12.40, och fjällvandring för några. De som ska vandra åker på tisdagen och kommer hem på fredagen. Hoppas på bra väder för dem.

Må: Ke-läxa B-grp

Ti: Fy-läxa enerig, Id-norvalla

On: Eng-glosor om flygplatser

To: Ke-läxa AB-grp atommodeller

Fr: Eng-läxa glosor

Hej på er 9B !

Hoppas ni har ett skönt sommarlov och njuter in i det sista.

Fredagen den 18 augusti ses vi i klassrummet 08:10.

Klockan 09:05 tar vi bussen in till Örebro för att titta på Open Art. Vi är tillbaka cirka 14:40

Vi får med oss smörgåsar från skolan. Är man lite extra hungrig får man ta med sig lite extra hemifrån.

Vill någon elev stanna kvar i Örebro måste vi ha vårdnadshavares godkännande och det görs på facebook till Mats, annars kan man göra det via mail till Ulrika. Resan tillbaka får man då bekosta själv.

Snart ses vi ! Kul !

Sidan uppdaterad: 2017-10-23 12.49