Klass 8E

Klassföreståndare för klass 8E är Andreas Jildestad och Helena Gibson.

Vecka 37

Redan i morgon tisdag bryter vi de ordinarie lektionerna för att ta oss an en vandring. Vi kommer att samlas på skolan kl 08:15, för att sedan vandra iväg vid 08:30. Vi kommer att söka oss upp mot Lilla Ramsjön och sedan runt Digerberget/Pershyttan hem igen - en heldagsutflykt. Eftersom att väderprognoserna förutspår sällskap av regn, är det kläder efter väder, regnjacka och bra skor. Dessutom är det matsäck för dagen som gäller. Vi kommer inte att stanna till och grilla/tända en eld, vilket innebär att man ska undvika mat som kräver uppvärmning.

Fotograferingen blev inställd förra veckan, denna kommer att göras den 27/9 (torsdag) kl 12:35 istället.

Skolvalet... resultat kommer!

För övrigt... vi önskar oss alla en trevlig höstvecka!

//Andreas o Helena

===================================================================

Lite information om det som händer V35-36:

Fredag 31/8 får klassen besök på första lektionen av Sabine Engström (Noratanten) som kommer att ha en dialog med klassen runt sitt engagemang mot extremism av olika slag.

Onsdag 5/9 är det fotografering kl 14:15-15:10.

Samma dag (5/9) är det dags för skolval, där eleverna får prova på att rösa precis som man gör när man fyllt 18. 8E genomför detta kl 11:10-11:30.

För mer information... Maila!

MVH//Andreas o Helena

==================================================================

Ny vecka!

Vi fortsätter den här veckan som vi avslutade förra veckan, med film. Vi har precis sett klart på en filmatisering av händelserna kring John Hron, en 14-årig kille som sommaren 1995 blev misshandlad till döds. Det är en tung film, som väcker en hel del känslor. En fråga som dök upp efter filmen var om det hade hänt på riktigt.

Vi har samtalat och kommer att fortsätta att samtala om de värderingar mm som filmen speglar. Vi kommer att arbeta med hur vi använder språket, om vilka normer som finns i samhället och hur vi bemöter varandra i samhället, där skolan är den viktigaste mötesplatsen.

Vi hoppas att eleverna har funnit sig tillrätta tillsammans med oss (efter en och en halv dag) och att frågor som dyker upp i samband med arbetet kring dessa frågor inte blir för svåra att ta med oss. För vår del... trots att det bara gått ett par dagar känns det som om man tillbringat mer tid tillsammans med klassen. Det är en välkomnande klass, vilket gör det enklare för oss att dela med oss av våra erfarenheter till dem.

I morgon tisdag är det klättring i Rosendal och det är en fördel om man klär sig i hyfsat oömma (och inte för stela) kläder.

MVH//Andreas o Helena, klf i 8E

Första dagen, första veckan...

Nu är första dagen färdig, förmodligen också eleverna i klassen. Det har varit en lång dag med mycket information och nya bekantskaper. I alla fall två nya bekantskaper. Vi som nya klassföreståndare har haft en trevlig dag med en trevlig klass.

Men vilka är vi då? Helena Gibson, 38 år och boende i Nora, tillbakaflyttad efter närmare 20 år i Spanien. Hon kommer att ha klassen i bildämnet. Andreas Jildestad, 52 år och boende i Lindesberg. Han kommer att ha klassen i teknik och fysik.

Under fortsättningen av kommande vecka (34) kommer vi att fortsätta följa ett lite annorlunda schema. Det är lite andra lektioner än vanligt, men på fredagen kommer det ordinarie schemat och då är det precis som vanligt. Alltså, efter ordinarie schema på fredag nästa vecka.

Skulle det vara något ni undrar över finns vi att nå först och främst via mail;

helena.gibson@skola.nora.se

andreas.jildestad@skola.nora.se

Per telefon... hmmmm... vi återkommer om det!

Vad vi har förstått har alla fått ett inloggningskonto på Schoolsoft och även där kommer det att finnas information kring arbetet i och med klassen. Dock kommer vi såklart att använda den här kanalen via hemsidan/klassidan för information och kommunikation.

Till sist önskar vi Er alla en trevlig helg!
MVH//Andreas och Helena

Sidan uppdaterad: 2018-09-10 12.04