Utskriftsversion

Klass 8C

Klassföreståndare för klass 8C är Anders Carlberg och Christina Sundmark

Vecka 24
Måndag: Body & Brain!! Massa info ligger på elevernas facebooksida.
Tisdag: samling kl 8.10 i hemklassrummet.Städning och multisport hela dagen som slutar kl 13.30
Onsdag: samling kl 8.10. Sedan följer program i kyrkan. Bussarna går från resecentrum kl 11.40 men åk 7 och 8 slutar redan ca 9.40. Åk 9 lämnar skolan ca 11.10 genom A-ingången.
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 23
Här kommer en sen uppdatering av klassidan!
Imorgon onsdag ä det en vanlig skoldag. Sen ses vi ju på parkeringen ca kl 17 för avfärd till Finnsjöstrand. Eleverna ska ta med sig lite extra mat enligt överenskommelse.
På torsdag hämtas eleverna ca 15.30. Jag har ju skickat mejl om detta och hoppas att den informationen räcker. Tyvärr lade min minibuss av ikväll vilket innebär att jag kanske måste åka en extra vända med elever och packning.
På fredag är eleverna i 8c lediga.
På måndag nästa vecka: body & brain.
Tisdag: multisport och städning och på onsdag är det avslutning!
Hoppas att vi ses vid grillen!
Titti & Anders

Vecka 22
Den här veckan händer inget speciellt förutom att det är sista hela veckan det här läsåret.
Nästa vecka däremot är speciell. Då är vi lediga måndag och tisdag. Hela onsdagen går vi som vanligt och sen åker vi till Finnsjöstrand. Jag har skickat mejl om detta och vi verkar ha tillräckligt med chaufförer! Återkommer på mejlen!
Med sig ska eleverna ha sovsäck, liggunderlag och kudde plus lite extra snacks och toalettartiklar.
Klasskassan är nu uppe i drygt 9000:- och vi kommer inte att sälja mer bröd det här läsåret.
Vi ska också öva in ett nummer till Body & Brain, skolans stora tävling som äger rum måndag 12 juni. Tisdag 13/6 är det städning och multisport och sedan på onsdag 14/6är det avslutning.
Hörs!!
Titti & Anders

Vecka 21
Tre dagar denna vecka och ett fysikprov (kap.8). Vi håller att formulera ett informationsblad inför klassdagarna. Vi kommer att behöva att föräldrar kör elever till Finnsjöstrand ca kl 17/18 på onsdag 7/6. Antagligen räcker det med två eller tre föräldrabilar. På torsdagen kommer det att behövs föräldrar som hämtar från ca kl 15.30 och framåt. Alla föräldrar är välkomna den onsdagkvällen på lite grillning.
Mer info kommer!
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 20
En hel vecka har vi framför oss. I detta nu sitter klassen med ungdomsmottagningen och lyssnar och ställer frågor.
På torsdag är det so-prov, på fredag är det tysk-och spanskläxa och sist på fredagen har jag en extra genomgång med grammatik.
På fredag är det också sista brödförsäljningen. Då bakar andra halvan på klasslistan: Larsson-Öberg. De som ska sälja är Natalie, Fanny och Martin.

Sen är det lite special runt onsdag. Det är den dagen då de nya sexorna kommer till skolan och då gör åk 7-9 andra saker. För 8c gäller följande:
8.20-9.10 Ultimate på Ängarna
9.20-10.10 Parkour på gräsplanen framför Idrottshuset
10.20-12.50: Jugger på Ängarna
Lunch mitt i juggerspelandet: 11.10-12
Klassen slutar efter detta då det är pedagogisk eftermiddag.

Nästa vecka är det fysikprov (kap 8) och bara tre skoldagar.
Ha det fint!
Titti & Anders

Vecka 19
Den här veckan är det biologiprov. På fredag är det läxa i tyska och spanska.
Annars har jag och Anders pratat mycket om vikten av att ta ansvar för sitt skolarbete. Det är viktigt att man går och gör prov om man varit sjuk eller om man måste göra omprov. Uppgifter måste lämnas in också. Lärare påminner elever om omprov och ogjorda uppgifter. Nu är det spurt!
På fredag är det Sanne, Johanna och Alde som säljer bröd. Det är Almnor - Landsberg som bakar, alltså den övre halvan på klasslistan.
Finnsjöstrand är bokat och klart inför klassdagarna 7-8 juni. Mer info kommer längre fram.
Ha det fint!
Titti & Anders

Vecka 18
Sent omsider uppdaterar jag klassidan. Vi var ju lediga igår måndag...
Den här veckan är det kemiprov som gäller och en fysikläxa. På fredag har eleverna prov i tyska och spanska men det är diagonsform.
Det gick lite trögt med brödbaket förra veckan. Nu hoppas klassen på nya tag. Till den här fredagen är det andra halvan på klasslistan som bakar: från Larsson till Öberg. Lucas och Martin kommer att sälja.
Nästa vecka har klassen biologprov.
Tack å hej!
Titti & Anders

Vecka 17
Sådär! Nu är påsken över och våren är liiite mera här.
En elev i 8c gick på lovskolan förra veckan.
Imorgon är det matteprov och hemkunskapsläxa för halva klassen. Hemkunskapsläxa för andra halvan är till på fredag.
Onsdag: fysikläxa (handlar bl a om energiöverföring).
Nästa vecka är det kemiprov och språkprov. Måndag är 1 maj och därför lovdag.
Bakning till nu på fredag: Almnor-Landsberg bakar och Lovisa och Maaike säljer.
Ha det fint!
Titti & Anders

Vecka 15
Det händer inte så mycket nästa vecka. Ett so-prov som eleverna antingen gör på måndag eller delar upp i två mindre delar på måndag och onsdag. Engelskläxa till på tisdag.
På torsdag har vi påskkul. Då tävlar vi hela dagen 8.10-ca 14.15. Det är trevligt om eleverna är utklädda till påskkärringar/påskgubbar/påskkycklingar mm.
Och sen är det lov!
Det går också ansöka om att få gå i lovskola under påsklovet. Se skolans hemsida.
På föräldramötet bestämdes det att eleverna ska fortsätta nu under våren att få in pengar genom brödförsäljning utanför stora ICA. Det var inte akuellt med nån större försäljning typ kakor och strumpor. Eleverna kommer att stå i kafeterian under höstens bytardagar, vilket redan är ansökt om och klart!
Nu under klassdagarna i början av juni ska klassen göra nåt tillsammans under onsdag och torsdag (7-8 juni). Janne i klassen ska kolla upp ifall vi kan vara hemma hos honom. Det fanns också en fundering på Finnsjöstrand. Klassen är inne på att ha kul och att det blir billigt.
Klassen vill göra nåt större (läs dyrare) när de går ut 9:an. Det är också viktigt att vårterminen i 9:an blir fredad från penninginförskaffning.
Vi pratade också om skoltröjor. Klassen är ljum när det gäller tröjor. Några tycker att det känns kul men det är en fråga som ligger längre fram i tiden.
Vaccineringen ägde rum i torsdags. Det var ett par elever som inte vaccinerades. Det är troligt att sjuksyster kommer att höra av sig till dessa. Det var alltså stelkramp, difteri och kikhosta.
Glad påsk på er!

Vecka 14
Engelskläxa till på tisdag och tysk-och spanskläxa till på fredag.
På tisdag är det klädsim på gympan och på onsdag är det inte bara pedagogisk eftermiddag (eleverna slutar ca 13) utan också förräldramöte kl 18. Mötet är på elevernas initiativ. De vill diskutera pengar och aktiviteter.
På torsdag är det vaccineringsdags! Lappen måste in till syster. Om man har tappat bort sin lapp får man hämta ny hos sjuksyster.
Brödförsäljning och brödbak på fredag: Isac, Janne och Tova säljer vid stora ICA. Elever som bakar till den här fredagen är: Larsson-Öberg (enligt klasslistan i bokstavsordning) plus de som inte bakade till i fredags. Klassen fick in 725:-.
Klart slut!
Ses förhppningsvis på onsdag!
Titti & Anders

Vecka 13
Det är fortfarande ganska lågt på prov- och läxfronten. På onsdag är det fysikprov och på fredag är det läxa i tyska och spanska.
Nästa vecka är vaccineringsdags. Lappen ni fått hemskickad ska in till syster.
Klassen har organsierat brödförsäljning. Första halvan på klasslistan ska baka brödtill på fredag, veckan därpå är det andra halvan. Nu på fredag är det Ingrid, Stina och Alde som ska sälja bröd. Säljplatsen är stora ICA.
Klassen vill ha ett föräldramöte där resor och försäljning ska diskuteras. Onsdag 5 april kl 18 i vårt hemklassrum kommer det att äga rum. De elever som kan och vill kommer då. Anders och jag är också här men vi har en tillbakadragen roll.
Ha det gott i den värme som verkar vara på ingång!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 12
Nu är eleverna tillbaka från sin prao! De verkar ha haft det bra! På svenskan kommer vi att jobba med hur man söker jobb nu den här veckan.
Idag är det SO-prov. Maria har lagt ut hur mycket som helst runt det på elevernas facebooksida.
Annars är det ingenting den här veckan än så länge vad gäller prov och läxor.
Nästa vecka är det fysikprov.
Ni ska ha fått hem en blankett om vaccinering. Den ska tillbaka till skolan. 6/4 vaccineras eleverna.
Utvecklingssamtal pågår nu. Alla har inte fått tider än men det är på g.
Många i klassen har svårt för att lämna in arbeten i tid. Jag och Anders tjatar mycket om det.
Det var det! Synd att det snöar på vårdagjämningen...
Mvh
Titti & Anders


Vecka 11
Prao.

Vecka 10
Nästa vecka är det prao. Den här veckan är det ganska många prov. Det är matteprov och prov i tyska och spanska. Biologoprovet på onsdag erbjuds som ett alternativ till att göra det efter praoperioden. Det kan vara skönt att ha det gjort.
Det är fortfarande många som inte gjort sin muntliga bokredovisning i svenska. På fredag är det också ett läxförhör i svenska (satslära).
Fortfarande bad på tisdagens idrottslektion.
Klassen diskuterar klassdagarna i början av juni. Antingen kör vi torsdag till fredag (8-9/6) eller onsdag till torsdag (7-8/6) fast då måste vi köra längre på torsdagen. Fördelen med det senare alternativet är att fredagen blir ledig. Många tar ju studenten då.
Klassen har också en massa funderingar kring vad och var när det gäller klassdagarna. De har också tankar på hur de ska få in mer pengar. Därför pratas det om ett föräldramöte där eleverna också är med. Jag och Anders kommer inte att hålla i försäljning. Vi vill bara vara tydliga med det.
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 9
Nu har vi två veckor framför oss! Vecka 9 och 10 och sen har eleverna prao. Praolapparna ska vara inlämnade vid det här laget.
De muntliga bokredovisningarna fortsätter den här veckan. Simningen börjar på gympan. På hemkunskapen har eleverna en praktisk läxa som ska lämnas in den här veckan.
Nästa vecka är det prov i so, spanska och tyska.
Jag har tagit ledigt på fredag. Det kan ju vara bra att veta.
Vi har pratat lite om klassdagarna som ligger i vecka 23. De vill helst av allt tälta, sova i en lada eller nåt annat billigt. Klassdagarna ligger torsdag-fredag v 23 men eventuellt gör vi nåt onsdag-torsdag så att fredagen blir ledig. Det är redan många som pratar om att de vill vara lediga den fredagen då det är student.
Det var allt!
Titti & Anders

Vecka 7
Så har vi sista veckan före sportlovet här! Och efter sportlovet är det bara två veckor till praon vecka 11. Praolappen ska för övrigt in den här veckan.
Eleverna börjar faktiskt se ett slut på åk 8.
Muntlig bokredovisning börjar i svenskan den här veckan.
Imorgon är det engelskprov och imorgon ska också mattediagnoserna vara klara.
På onsdag är det pedagogisk eftermiddag vilket innebär att eleverna slutar kl 13. Jag själv ska till Stockholm på onsdag på ett läsprojekt.
På fredag är det tysk-och spanskläxa. Senast fredag ska också "Välkommen till underjorden" lämnas in på svenskan.
Jo, på onsdag finns också möjlighet att bada isvak!
Skolan påminner om nötförbudet!
Tack & hej!
Titti & Anders

Vecka 6
Två veckor kvar till sportlovet!
Det är engelskläxa till på tisdag och spanskläxa till på fredag.
Matteplaneringen ska hållas.
Nästa vecka är det muntlig redovisning av bok på svenskan.
Cafeteriapraon fortsätter i klassen. Vecka 11 är det vanlig prao och den lappen ska lämnas till Maria, syv. När det gäller den vanliga praon är det bra om eleverna kan hitta eget alternativ. Skolan har också praoplatser att erbjuda men de är inte så många.
Det var allt för nu!
Titti & Anders

Vecka 5
Jag skriver detta lite snabbt söndagkväll. Jag är ledig imorgon måndag och jag vet i ärlighetens namn inte så mycket om vecka 5 förutom att det är friluftsdag på torsdag och studiedag på fredag.
Om friluftsdagen: se skolans hemsida. OBS! Elever behöver matsäck och varma kläder.
Jag har förstått att det är tre läxor/prov denna vecka men det kommer klassen att prata om på måndagens mentorstid.
Vecka 7 ska eleverna göra en muntlig bokredovisning av självvald bok och det är bra att köra igång med läsningen/lyssningen. Det har de flesta gjort.
Kort och gott!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 4
Nästa vecka (torsdag) är det friluftsdag som många elever ser fram mot. Dagen därpå är det studiedag. Jag borde ha skrivit mer om friluftsdagen. Jag vet att Peter har lagt ut massa info både på skolans vanliga hemsida och skolans facebooksida. De elever som inte åker till Romme gör vanliga vinteraktiviteter (hur nu det ska gå i denna värme) här på hemmaplan. OBS! Varma kläder och matsäck!
Cafeteriapraon fortsätter.
Imorgontisdag är det föräldramöte i aulan 18.30-19.30.
Bernardas grupp har engelskprov.
Matteprov tisdag.
Onsdag: biologiläxa.
Torsdag: kemiläxa s. 104.
Spansk-och tyskläxa till på fredag.
På fredag äter också klassen frukost mellan 8.10-8.40.
Jag (Titti) kommer att vara borta på fredag och på måndag.
Ha det fint!!
Titti & Anders

Vecka 3
Den här veckan innehåller inga märkvärdigheter. Det är lite som vanligt minus praon i elevcafeterian. Två och två jobbar eleverna ca tre timmar i skolans cafeteria och de går efter ett rullande schema som skolvärdinnan gjort.
Till på tisdag har elevrna läxa i engelska (Mickes grupp). Anders grupp har matteprov denna vecka.
Onsdag: ett papper i fysiken om kraft.
Fredag: läxa i spanska/tyska.
På tisdag nästa vecka (kl 18.30-19.30) är det alltså ett föräldramöte med information om bl a droger, trimmade moppar, dic-pics. Skolan, fritidsgården och polisen medverkar.
I fredags bytte eleverna skåp. De har ju över- och underskåp och de flesta vil ha överskåp så i rättvisans namn byter de skåpplats när de gått halva tiden på högstadiet.
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 2
God fortsättning på det nya året!
Skolpersonalen börjar idag måndag och eleverna börjar på onsdag. Vi samlas kl 8.10 i hemklassrummet för lite allmän info. Vi ska dela ut pennor och städa bort julen, byta skåp och se över vårterminen. Nu går vi mot ljusare tider!
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 51
Nu har vi en liten minivecka framför oss. Vi har vanlig skoldag med lektioner idag och imorgon är det "bara" julavslutning.
Imorgon börjar vi 8.10 i klassrummet för att sedan fortsätta till idrottshuset där det blir sång och tal, tävlingar och dans, uppträdanden och prisutdelningar. Jag personligen tycker att det är helmysigt, varmt och hjärtenära med julavslutningar!
Sedan samlas vi i klassrummet för att säga god jul och betygsutdelning.
Skolan börjar igen onsdagen 11/1.
Ha en riktigt god och fin jul! Klassen är världens bästa trots att det har gått lite upp och ner för en del. Nu är halva tiden gjord på högstadiet!
Vi ses nästa år!
Titti & Anders

Vecka 50
Sista hela veckan här! Det finns inga inlagda prov och oss veterligt inga läxor heller. En del kompletteringar behövs för en del elever. På onsdag ska matten vara klar.
imorgon tisdag är det Luciafirande i kyrkan. Vi samlas 8.10 i hemklassrummet och sedan går vi tillsammans till kyrkan för att se skolans Luciatåg. Vi kommer att fika tillsammans i vårt klassrum efteråt. Lektionerna återupptas kl 10.
Btw! Klasskassan innehåller nu hela 5900:-!
På tisdag nästa vecka är det skolavslutning. Vi börjar 8.10 som vanligt och slutar ca 11. Bussarna går alltså tidigare.
Skolan börjar onsdag 11/1.
I januari kommer det att vara ett större föräldramöte (24/1) där ni kommer att få information om droger och dicpics.
God december!
Titti & Anders

Vecka 49
Nu är julmarknaden över och eleverna är stolta över att ha klarat av det! De har varit helt suveräna och de har antagligen lärt sig jättemycket av det här. Vi vet fortfarande inte hur mycket de tjänade.
På onsdag har de fysikprov och tyskprov. Nån gång under veckan kommer de att ha diagnos i spanska. Senast onsdag måste en inlämning göras runt Stjärnlösa nätter.
På torsdag är det bokdag. Jag vet att Peter kommer att lägga ut mer info på skolans facebooksida.
En del i klassen har prov som släpar efter och de måste göras så snart som möjligt.
Det var bara lite kort och gott!
Titti & Anders

 

ecka 48
Intensiva tider! Julmarknaden hägrar och jag kommer att skicka mejl om vad eleverna sade och kom fram till nu på klassrådet.
Det är många i klassen som släpar efter med uppgifter och är tämligen ovilliga att beta av dem. Jag finns alltid tillgänglig på fredageftermiddagar för att ge extra hjälp om det behövs. Kom ihåg det som sades på utvecklingssamtalet.
Tisdag:engelskläxa.
Torsdag: so-prov (Så styrs Sverige)
Fredag: spanskläxa.
Nu på onsdag är det pedagogisk eftermiddag vilket innebär att eleverna slutar ca kl 13. Tre elever i klassen ska baka lite till den eftermiddagen: Martin, Fanny och Alde.
Nästa vecka är det prov i fysik och språk.
Hörs på mejlen!
Anders och Titti

Vecka 47
Nu har vi snart advent här och det känns bra. Större delen av eleverna vill stå på Nora julmarkanad och sälja grejor. Simone G. anmäler klassen om det finns tillräckligt med föräldrar som är med på tåget. I nuläget är det fem. Vi har pratat om detta nu på klassrådet och om ni känner er manade: anmäl er till Simone! Det finns ju en mejltråd som är ute..
Hemkunskapsuppgifter ska lämnas in snarast för båda grupperna. Idag måndag är det ett so-prov (geografi).
Tisdag: Engelsk glosor (MVG). Engelskprov (BRB).
Kemiprov på torsdag/fredag.
Spanskläxa på fredag.
På torsdagkväll är det en föreläsning med Tobias Rawet. Om ni vill gå och lyssna på denne överlevares fantastiska historia så måste ni anmäla er till mig, Anders eller direkt till kristina.eriksson@skola.nora.se
På onsdag NÄSTA VECKA vill eleverna baka till vår pedagogiska eftermiddag.
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 46
En mindre tung vecka har eleverna framför sig. En hemkunskapsläxa ska lämnas till Sophia idag.
Marres mattegrupp har matteprov den här veckan.
De som har Bernarda i engelska har glosor i läxa till på torsdad. Tysk-och spanskläxa till fredag.
Nästa vecka är det kemiprov.
Det förkommer maktlekar på skolan där killar slår varandra i skrevet. Det beteendet är helt oacceptabelt!
Vi har pratat om att sälja fika till pedagogiska eftermiddagen 30/11 och att boka ett bord till julmarknaden. Förslag till julmarknaden: sälja egentillverkade julgrupper.
På torsdamorgon kommer Madde och Ronny från fritidsgården till klassen för att prata sex och relationer.
Vi spurtar på utvecklingssamtal!
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 45
Sådär! Tillbaka från höstlovet/läslovet! Nu kan man säga att det är hårda och mörka veckor fram till jullovet. Vi kommer att så snart som möjligt att plocka fram julpyntet i vårt klassrum.
Anders elever har prov i matte den här veckan (onsdag och torsdag). På torsdag: läxa i SO: länder och huvudstäder i Amerika (nord och mellan).
Spanskläxa till på fredag (s.6 i textboken).
Vi drar ju igång med utvecklingssamtalen den här veckan.
Jo, jag saknar fortfarande många sommarprat!
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 43
Sista veckan före lovet! Alla ser fram mot det. Det är ju mörkt och ruggigt just nu så man får vara glad åt de ljuspunkter som finns. Snart drar adventljusen igång!
Veckan ser ut som så:
Onsdag: biologiprov på skelett, hud, muskler + ett häfte. På onsdag är det också pedagogisk eftermiddag så eleverna slutar ca 13.
Torsdag: redovisning engelska (MVG). Engelska glosor (BRB). SO-läxa s 136-139. På torsdagmorgon får eleverna vara hemma första lektionen för att spela in ett manus, men de får göra det i skolan också.
Fredag: tyskläxa och i matten bör eleverna vara klara med kap 2.
Klassombuden ska på inflytandeforum på fredag kl 8.30-13. På fredag tänkte vi köra myspys de två sista lektionerna
Vecka 45, veckan efter lovet, är det matteprov.
Tänd ett ljus!
Titti & Anders

 

Vecka 42
Jag har varit på nätverksträff i Lindesberg hela dagen och därför blir det en sen uppdatering av klassidan.
Idag äger mattediagnoser rum
På tisdag är det engelskprov och på fredag är det spanskprov. På onsdag är det prov i tyska.
Kemiläxa denna vecka (s 93-94 resp. 95-96).
Ett läxförhör i svenska på torsdag (pronomen och prepositioner).
På torsdag är det teater för 8c kl 9.30 i sal 330: "Artikel 3". Det är en pjäs om hbtq-frågor. Efter teatern blir det diskussioner.
Det var lite kort om veckan!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 41
Vi har två prov den här veckan: fysikprov (ljus) på onsdag och historia (industriella revolutionen) på torsdag.
Kemiläxa på fredag. Sen är det bra att repetera tyska och spanska eftersom det är prov nästa vecka.
På torsdag är det ett litet förhör i svenska: substantiv och adjektiv.
Nya hp-grupper och schema ligger på skolans hemsida.
På föräldramötet förra veckan pratade vi om stämningen i klassen, att en del är lite skoltrötta, att det är en fortsatt trevlig grupp. Vi hade lite allmän information. Föräldrarepresentanterna är nöjda med sitt uppdrag och fortsätter glatt. Antagligen drar de ihop till en pulkakväll när snön kommer. Det finns intresse för en skolresa, både från föräldrarnas sida och elevernas men det behöver inte vara en resa i stor stil.
Ha en go höstvecka!
Titti och Anders

 

Vecka 40
Nu är hösten här! Vi fick en lång sommar och det är vi glada för såklart!
På onsdag är det föräldramöte kl 18.30 i hemklassrummet. Vi kommer att ta upp allmänna saker som trivsel, klassklimat...
På torsdag är det Karlsängsloppet. Eleverna samlas uppe vid Ladan, samma som förra året. Flickor åk 8 12.50 och pojkar 13.00. För de elever som inte är ombytta finns en annan starttid: 13.30. Efter målgång så slutar eleverna.
Biologiläxa (muskler) till på onsdag. Engelska till på torsdag och spanskläxa till på fredag.
Nästa vecka har eleverna prov i fysik och historia.
Tack för oss!
Titti & Anders

 

Vecka 39
Hejsan! Imorgon tisdag är eleverna lediga då vi har studiedag. Gissningsvis glömmer de inte bort det.
Onsdag: kemiläxa 10 kolväten. Matteprov.
På torsdag är det också matteprov och kemiläxa (det är olika grupper). På torsdag är det också engelskläxa.
På torsdagförmiddag är det orientering för 8C. Eleverna samlas 8.30 vid Karlsängsloppsstarten, ombytta och klara. Efter orienteringen och lunch fortsätter skoldagen.
På fredag är det läxa i tyska och spanska.
OBS! Onsdag 5/10 är det föräldramöte. Vecka 45-46 är det dags för utvecklingssamtal.
Ha det!
Titti & Anders

Vecka 38
Vecka 38 är en rak vecka utan några speciella avbrott. På tisdag ska en uppgift
lämnas in om friluftsliv.
Onsdag: Marres grupp har matteprov. Biologiläxa om skelettet. Och till fysiklektionen ska man läsa igenom aktuell text, inte kunna innehållet utan bara läsa igenom texten.
Torsdag: SO-prov (s.328-341)
Fredag: tysk-och spanskläxa
Nästa vecka är det matteprov för Anders grupp. 27/9: studiedag. 29/9: orientering på förmiddagen.
Ha det fint i det härliga höstvädret!
Titti & Anders

Vecka 37
En lite annorlunda vecka väntar. Imorgon tisdag är det friluftsdag. Åk 8 går olika delar av Bergslagsleden. 8c samlas kl 8:30 vid skolans basketplan. Matsäck måste medtagas. Möjlighet till grillning finns under dagen. Det är en heldagsaktivitet.
På onsdag är det pedagogisk eftermiddag och eleverna slutar ca kl 13.
Tyskläxa till på onsdag och spanskläxa till på fredag. Matten: ha gjort diagnoserna till på fredag.
Jag har ju haft ett läxförhör i svenska. Det har varit småtrögt för en del i klassen att få detta gjort. Eftersom jag var sjuk ett par dagar förra veckan så har jag inte sett fredagens förhör än. Återkommer i detta!
Prov är på ingång i matte och SO. Kom ihåg att ni har provkalendarier på skolans hemsida!
Jo, komihåg bra kläder inför morgondagens vandring på Bergslagsleden! Det ska visst bli fint väder! Härligt!
Mvh
Titti & Anders

 

Vecka 36
Imorgon tisdag är det skolfotografering! Kl 9.15 äger det rum för klassen. Tyvärr är det på en tisdag då jag är ledig...
Annars: läxa i tyska och spanska. En uppmaning finns också att följa matteplaneringen. Idag måndag har klassen läxförhör i svenska (litteraturhistoria).
På tisdag nästa vecka (13/9) är det friluftsdag. Åk 8 går alltid på Bergslagsleden.
Nästa vecka är det också pedagogisk eftermiddag på onsdag (14/9) vilket innebär att eleverna slutar ca kl 13.
Jag vet också att det är uteidrott v 34-40. Ofta går det en gräns för uteidrott och inneidrott vid Karlsängsloppet som i år äger rum torsdagen 6/10.
Ha det!
Titti och Anders

 

Vecka 35
Nu är skolan igång och läxorna rullar in. De är många men inte stora. På elevernas facebooksida ligger mer exakta uppgifter om läxor.
På kommunen hemsida kan man läsa mer om den försäkring eleverna har under skoltid. Det är många föräldrar som släpper av sina barn utanför skolan. OBS! Snälla ni, släpp av dem vid gamla bussfickan. Det blir lätt ett bilkaos utanför skolan. Det är dessutom stoppförbud där. Tänk också på att hålla hastigheten.
Nu på klassrådet har vi också pratat om att det finns elever som har mycket svårt för att träffa papperskorgen...
Det är fotografering tisdag 6/9.
Friluftsdag följande tisdag, alltså 13/9.
Mycket tisdagar blir det! Jag är fortsatt ledig på tisdagar apropå det.
Det var nog allt!
Ha en bra vecka!
Titti & Anders

Vecka 34
På fredag är det dags för åttans dag för 8c. Det innebär att schemat bryts och dagen ägnas åt bland annat sex- och samlevnad och samarbetsövningar. Eleverna samlas 8.15 i skolans cafeteria för frukost. Kl 9 åker eleverna med Plaskus till ön. Båten går hem kl 14.30. Med på ön är skolans kurator, sjuksköterska, syv och personal från fritidsgården. Annars är det nog inget speciellt. På fredag är bra med kläder efter väder! På elevernas facebooksida ligger en bild på schemat.
Vi hörs!
Titti & Anders

Vecka 33
Sommaren är slut och höstvindarna blåser in. På onsdag kommer åk 7 och på torsdag (18/8) börjar era barn. Vi ses 8.10 i sal 330. Eleverna kommer att gå efter schema den här första dagen förutom första timmen då vi samlar eleverna i klassrummet för pennutdelning, schemagenomgång och sådana saker.
Vi ser fram mot ett nytt läsår!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 23
Sista veckan är här! Snart kan man kalla era barn för åttor.
Förra veckan hade vi kanonkul på klassdagarna med Bodaborg på torsdagen och sen på fredagen körde vi övning inför Body and Brain plus hamburgergrillning och bad. Det kan inte bli mycket bättre.
Tisdag: tävling hela dagen med start 8.10 i hemklassrummet. Antagligen kommer era barn att leta efter cowboygrejor... Vi slutar ca kl 15.
Onsdag: samling 8.10 i hemklassrummet. Det är en sån där lite allt möjligt dag. Vi ska städa framför allt. Samtidigt pågår en multisporttävling.
Torsdag: samling 8.10 i hemklassrummet. Sedan går vi tillsammans till kyrkan. Efter kyrkan går vi tillbaka till skolan för en kortare samling och betygsutdelning. Sjuor och åttor brukar sluta ca 10. Vi har ett större fokus på åk 9 som kommer att springa ut ca 11.10. Bussarna går tidigare den här dagen. I skrivande stund är jag inte hundra. Kl 12 eller 11.30. Jag meddelar era barn det i skolan.
Sådär!
Då får vi önska er en god sommar! Era barn är bäst!
Titti & Anders


Vecka 22
Nu har vi näst sista veckan här! Den är ganska vanlig. Måndag, tisdag och onsdag är enligt scemat. Torsdag och fredag är klassdagar. På torsdag blir det Bodaborg och på fredag blir det en mix av allt möjligt på skolan (öva inför Body & Brain, äta, bada...)
Torsdag: Samling 8.15 på lärarparkeringen. Jag, Anders, Aldes mamma och Stinas mamma kör till Karlskoga. BODABORG HELA DAGEN!  Vi åker hem från Karlskoga kl 15.  Vi som kör från Karlskoga till Nora är: Titti, Anders, Natalies mamma och Maaikes och Sannes mamma. Bland annat Fannys mamma är reserv på bilkörning.
En del elever i klassen tycker att det är galet kort om tid på Bodaborg. Elever som är beroende av skolskjuts måste åka kl 15. Sen kan vi tumma på tiderna, MEN jag och Anders vill inte stanna för länge...
Ramtid fredag: 9-14.30.
Det kan bli så att en liten peng måste tas ut inför Bodaborg. Vi kommer att ha lunch båda dagarna. OBS! Vattenflaska är förmodligen bra på Bodaborg. Jag misstänker att de kommer att jobba hårt.
Hör av er om ni har frågor!
Titti & Anders


Vecka 21
Det händer inte så mycket den här veckan. Det är prov i spanska och tyska på torsdag och några i klassen har kvar muntliga bokredovisningar i svenska.
HP tisdag: samling utanför idrottshuset för att sedan välja på div uteaktiviteter.
HP torsdag: samling utanför idrottshus. Sedan jogga till Trängen för bad och/eller bollspel.
Klassen ska städa på mentorstiden på onsdag.
Det var det hela!
Titti & Anders


Inför vecka 20
Jag är ledig måndag-tisdag-onsdag så därför skriver jag nu. Jag har ju inte alls den kollen som eleverna har när det gäller prov och läxor.
I svenska har de dock ett läxförhör i satslära på fredag.
Vecka 21 har åk 7 prov i spanska och gissningsvis även tyska.
Idag säljer klassen bröd av alla sorter uppe vid ICA. De flesta har bakat och de samarbetar bra!
Jag tror att Marres mattegrupp har prov nästa vecka.
Engelskläxa till på tisdag.
På onsdag (18/5) är det en friare dag. Då kommer åk 6 hit och då gör åk 7-9 andra saker. 7C börjar kl 8.30 uppe vid Norvalla där det kommer att pågår en massa aktiviteter. Sen blir det lunch i det fria och kl 11 är det film vid biografen. Eftersom det är pedagogisk eftermiddag så slutar eleverna efter filmen.
Ha det gott!
Titti & Anders


Vecka 19
Nu har vi en skön majvecka framför oss! Den innehåller dock en del läxor. Engelskläxa till på måndag (Elin) och onsdag (Micke). Spansk- och tyskläxa till på torsdag. På torsdagar fortsätter vi med muntliga bokredovisningar och på fredag är det prov i SO (Romarriket) s. 92-95, 99, 101, 106-111.
På HP denna vecka är det fria val som gäller. På tisdag: fotboll, brännboll, flaggan. På torsdag: löpning eller cykel.
På fredag ska klassen på en upplevelseteater "Det kunde varit du", Kl 10-11 uppe vid ishallen tillsammans med Micke Wiberg.
Vi fortsätter med försäljningen av diktsamlingarna. De elever som har nämnt att deras föräldrar kan skjutsa: Stina, Alde, Tindra, Sanne och Maaike. Vi tänker alltså Bodaborg torsdag 2 juni!
Jo, klassen har pratat om att baka och sälja både matbröd och sötbröd i slutet av veckan och sälja fredageftermiddag! Vi har en lista som ligger på deras facebooksida om vad de ska/vill baka.
Ha en solig vecka!
Titti & Anders

Vecka 18
Nu har vi en kort vecka framför oss! Bara tre dagar och förhoppningsvis kommer veckan att sluta med sol och värme!
Tills idag hade Elins engelskgrupp glosor i läxa.
Kemiläxa s 66.
Engelska med Micke: redovisa 50-100 ord.
Matte till på onsdag: vara klar med kapitel 6. Detta gäller Anders mattegrupp.
Jag mejlade ju ett par funderingar runt klassdagarna och det verkar luta åt Bodaborg-hållet. I sånt fall behöver vi skjuts av föräldrar. En elevs föräldrar verkar vara på . :-)
Om det blir Bodaborg så behövs minst en förälder till.
Idag delade jag klassens diktsamling. Målet är ju att eleverna ska sälja minst en diktsamling á 50:-. De får hemskt gärna sälja fler... Pengarna går raka spåret till Bodaborg eller nån annan aktivitet.
En sista sak: en del elever i klassen börjar slarva med läxförhör. Det är som att de har annat för sig och tar väldigt lätt på skolarbete.
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 17
Sista veckan i april! Vi ska ju gå mot varmare tider men ibland undrar man... Hagel, snö och halka!
Tisdag/onsdag: kemiläxa. Jag tror att det var s 64-65.
På torsdag: spansk- och tyskläxa.
På fredag har de SO-läxa (Julius Ceasar)
De som har Anders i matte hade matteläxa till i fredags. Det var bara några få elever som lämnade. Han önskar skärpning!
För en del i klassen går det lite trögare med läxläsning. Peppa gärna hemma.
Jag hoppas att ni pratar lite klassdagar hemma. Om vi sover över vill vi ju ha föräldrar med oss.
Nästa vecka går eleverna bara tre dagar i skolan i och med Kristi Himmelsfärd.
Nu hoppas vi att vi slipper hagelskurar!
Titti & Anders

Vecka 16
Veckan 16 verkar vara en ganska lugn vecka. Matteläxa till på fredag (läxa 25).
Spansk- och tyskläxa till på torsdag.
Vi har börjat väcka lite funderingar runt klassdagarna torsdag-fredag v 22 (2-3 juni).
Det finns olika saker som klassen kan göra. Valfriheten är stor. Bada, grilla, öva inför Body & Brain, campa... Det är ofta nu som niorna åker på klassresa under förutsättning av de har lyckats jobba ihop pengar. Jag och Anders har gärna föräldramöte i samband med klassdagarna. Det är trevligt att ses under somriga omständigheter.
Det var allt för denna gång!
Vänligen
Titti & Anders


Vecka 15
Nu är 7c mitt uppe i utvecklingssamtal.
Alla arbeten pinnar på. Tisdag och onsdag: matteprov. Till på onsdag har Mickes engelskgrupp läxa plus en bakuppgift. Spansk-och tyskläxa till torsdag. Spanskan har väder.
På fredag har de fysikläxa om solsystemet.
På torsdag kommer 7c att få träffa representanter från tandvården i aulan kl 10.15.
Från och med den här vecka har 7c matsalsprao. Den äger rum mellan 8.30 och 11 och eleverna behöver ha med sig ett par ombytesskor. Listan ligger på elevernas facebooksida. Tindra och Hannes var först ut idag. Vi går efter klasslistan och det handlar om en dag. Om ni vill ha exakt dag för ert barn: skicka mig ett sms så svarar jag på bumsen!
Ha det gott!
Titti & Anders


Vecka 14
Sådär! Nu är vi på plats igen! Det är kanske inte så vårigt som vi hade hoppats men ändå!
Den här veckan händer det inte så mycket för klassen. Det är ett biologiprov på torsdag där man ska plugga på ett häfte.
På onsdag är det pedagogisk eftermiddag i kommunen så alla elever slutar senast kl 13.
Vecka 14 och 15 är det utvecklingssamtal för åk 7. Jag ringer runt till föräldrar och Anders mejlar.
Jo, på skärtorsdagen hade vi en massa skoj för oss! Klassen skötte sig fint och samarbetade alldeles utmärkt!
Ha en bra vecka!
/Titti & Anders

Vecka 12
Då är vi i påskveckan! Jag kan ju börja med att säga att på torsdag är vanliga schemat upplöst och vi kör tävlingar, frågesporter och sånt. Vi slutar ca 14.30. För de elever som åker buss så kommer det att finnas både lokal och personal kvar.
Imorgon tisdag ska engelskuppgifter lämnas in.
På onsdag är det språkprov (tyska och spanska). De som har eftersläpande uppgifter i svenska (recension, saga och dikt  med illustration) måste lämna in det senast på onsdag.
Veckan efterlovet är det biologiprov. Efter lovet kommer vi också att dra igång utvecklingssamtal för åk 7.
Ha en riktigt skön påsk!!
Titti & Anders


Vecka 11
Två veckor kvar till påsklovet.
Den här veckan blir det kemiprov (tisdag för 7cde och onsdag för 7c). På fredag är det fysikprov i värme (s 42-52, 58-59).
Vi tror att det är engelskläxa till onsdag, s 53.
Det verkar inte vara nån språkläxa den här veckan. Däremot är det prov i tyska och spanska nästa vecka på onsdag.
Vi jobbar ju med sagor på svenskan. De behöver bli färdiga med sina sagor till på fredag.
På skärtorsdagen nästa vecka bryter vi schemat och har en massa skoj för oss i form av utklädnad, tävlingar, pyssel och andra utmaningar.
Det är öppet hus på fritidsgården på onsdag. Då är alla välkomna! Jag är 95% säker på att tiderna 17-21 gäller. Jag återkommer om det är andra tider!
Ha det bra!
Titti & Anders

Vecka 10
Det är visst inte så mycket vår i luften... Snön har vräkt ner och det är minst sagt moddigt ute på vägarna.
På onsdag har vi studiedag vilket innebär att eleverna är lediga!
Till på torsdag har eleverna tysk- och spanskläxa och ett SO-förhör.
På fredag ska läxa 18 lämnas in på matten. Det var visst lite si och så med förra veckans matteinlämning... En laborationsrapport ska in på fysiken på fredag.
Nästa kommer ett kemiprov.
Observera att vi har ett tidigt påsklov i år: vecka 13.
Det var allt!
Titti & Anders


Vecka 9
Nu går vi mot ljusare tider! Det är bara fyra veckor mellan sportlov och påsklov. Påsken är ovanligt tidig i år.
På onsdag slutar eleverna senast kl 13 då det är pedagogisk eftermiddag för Noras skolpersonal.
På torsdag har eleverna spanskläxa (klockan). Till på torsdag ska de också skriva en lista på magiska företeelser i sagor.
Till på fredag har de fysik- och matteläxa.
Onsdag nästa vecka (9/3): studiedag för oss och ledighet för eleverna!
Ha det gott!
Titti & Anders


Vecka 7
Idag och imorgon har eleverna prov i musik och matteprov på onsdag och torsdag. På fredag ska recensioner in i svenskan.
På torsdag erbjuds möjlighet att bada isvak. En del vill absolut hoppa i, andra vill absolut inte. Det är valfritt!
I och med isvaken så försvinner språkläxor den torsdagen.
Att det är sportlov nästa vecka har nog inte undgått någon. Efter sportlovet kör vi igång som vanligt måndag 29/2 kl 8.10. Onsdag 2/3 (v. 9) har vi pedagogisk eftermiddag i Nora kommun så alla elever slutar ca kl 13.
Ha det!
Titti & Anders

Vecka 6
Nu är det två veckor kvar till sportlovet! Vi började veckan med en brandövning. Alla skötte sig fint!
Eleverna i 7c var också mycket nöjda med friluftsdagen! Vi hade faktiskt tur med vädret. Det känns skoj att vinterfriluftsdagen gick hem så hårt.
Den här veckan är det inte så många läxor. Språkläxa till på torsdag (tyska och spanska).
Till på torsdag ska eleverna ha läst ut en bok som heter Drive by. Då ska vi diskutera den.
Till på fredag är det bra om alla är färdiga med algebra i matte. Eftersom de har prov i algebra nästa vecka så är det bra att ha tid att repetera just det avsnittet.
Nästa vecka har de inte bara matteprov utan även musikprov.
Jag skrev ju förra veckan om att eleverna hade ett par oroliga dagar. Nu känns det som vanligt igen.
Jag hoppas också att klassen ska kunna leverera en diktsamling lagom till sportlovet. Skulle vi inte hinna med det så kommer den till påsk!
Ha en go vecka!!
Titti & Anders


Vecka 5
Nu har vi snöfattig februari här. Det kommer åtminstone att bli kallt till på torsdag då det är friluftsdag. De flesta i klassen kommer att åka till Romme och där är det snö.
På onsdag har Elins engelskgrupp läxa.
På fredag är det so-prov.
Sen är det inte så mycket mer. Det är med andra ord en ganska lugn vecka.
I fredags åt klassen frukost tillsammans. De hade vunnit den klassfrukosten.
I torsdags var delar av klassen rörig speciellt på en lektion då de hade vikarie. Vi pratade om det nu på klassrådet. Den här klassen är nämligen annars en väldigt lugn klass. Vi får se om det upprepas. I sånt fall hör vi av oss! Och som sagt, det var INTE alla!
Det var väl det!
Nu hoppas vi på en skön friluftsdag! De ser så mycket fram mot den!
Titti & Anders


Vecka 4
Nästa vecka är det friluftsdag och de flesta av eleverna har valt inför denna dag. Väldigt många i klassen kommer att åka till Romme.
De som har Anders i matte har läxa.
På onsdag är det pedagogisk eftermiddag vilket innebär att eleverna slutar senast kl 13. De har egentligen en engelskläxa till onsdag men vi är osäkra på när den ska lämna in. De ska skriva om ett djur.
Torsdag: språkläxa och biologiläxa.
På fredag börjar eleverna dagen med frukost kl 8.15. De vann frukosten på basketturneringen.
Nästa vecka har de so-prov.
Klassen jobbar på att göra en illustrerad diktsamling. Förhoppningsvis kommer den ut snart!
Jo, det finns en app som heter Periscope. Med den appen kan man livefilma så att det går direkt ut på nätet. Det är ytterligare en anledning för oss att samla in mobilerna. Prata gärna Periscope med era barn.
Ha det bra!
Titti & Anders

Vecka 3
Nu ramlar det på med läxor. På onsdag har de engelskläxa. Tyskläxa ska redovisas på onsdag/torsdag. På torsdag har de spanskläxa (djur).
Eftersom jag slog skallen i december så försvann ett läxförhör i svenska. Det läxförhöret kommer nu på torsdag: minoritetsspråk. De har fått en sammanfattning att plugga på.
På fredag har delar av klassen en matteläxa.
På fredag har klassen en läxa i fysik (väder). Fysikläraren, Marlene Bornegård, är tillbaka!
På svenskan sysslar vi med dikter och på fredag kommer jag att att vara med på klassens bildlektion. Vi ska göra illustrationer till dikterna.
Ha det gott i kylan!
Titti & Anders

Vecka 2
Så har vi då första hela veckan detta år! Eleverna fick ju en mjukstart med fredagen. Alla verkar pigga och glada över att ha börjat igen. Vi har en ny elev i klassen och det känns fint.
Inte många läxor denna första vecka förutom lite matte på fredag. De som inte lämnat in pepparkakshus-uppgiften ska göra det.
På svenskan har vi börjat med dikter. I fredags läste jag dikter och idag började de skriva egna. Jag vill bara att ni ska veta att livet kan vara underbart: jag satte på Miles Davis Kind of blue när de satt och skrev. Det ni! Klassisk jazz och pennskrap med ett gäng tonåringar!
God fortsättning på det nya året!
Titti & Anders


Vecka 51
Sista veckan och det är en ganska snurrig klassföreståndare som skriver. Jag svimmade knall och fall i fredags och fick åka ambulans. Det är okej med mig men inte bra.
Idag är det basketturnering och såklart håller vi tummarna. Jag träffade dem inte på klassrådet; det gjorde Anders. Jag vet att de hade planer vad gäller klädsel...
På onsdag är det jullunch vilket brukar vara mycket uppskattat.
På torsdag har de läxförhör i svenska (minoritetsspråk). På torsdageftermiddag bryter vi vanliga schemat och har lite roligheter ihop. Vi slutar som vanligt.
På fredag är det avslutning. Vi börjar 8.10 precis som vanligt och samlas i hemklassrummet. Sen blir det tävlingar och uppträdanden i idrottshallen. Vi slutar kl 11. Bussarna går också strax efter det att vi slutat.
Hör av er om ni  har frågor!
Jag ska också försöka få fart på en klassida på facebook för klassens räkning.
God jul!!
Titti och Anders


Vecka 50
Okej, näst sista veckan har vi framför oss! Det händer en massa roliga grejor men också vanliga skolsaker.
Kemiläxa för cde-gruppen till imorgon tisdag. Engelskläxa till på onsdag.
På torsdag är det bokdag! Schemat upplöses helt och vi ägnar oss helt åt bokrelaterade aktiviteter. För 7:ornas del handlar det om: läsning, lyssna på en författare, tipspromenad, slöjd och bild. Vi börjar 8.10 i sal 330 och det enda de behöver ha med sig den här dagen är en egenvald bok och gärna en kudde.
På fredag firar vi Lucia. Vi börjar tillsammans i vårt hemklassrum (sal 330) för att sedan gå till kyrkan.
Nästa vecka är det, förutom avslutning, basketturnering för åk 7.
OBS! På skolan hemsidas startsida ligger mycket information om allt detta!
Ha det gott!
Titti och Anders


Vecka 49
Då är vi inne i adventstider! Skönt! Ljuset lättar upp i vintermörkret.
Till på onsdag har eleverna engelskläxa. På torsdag har eleverna spansk-och tyskprov. I spanskan är det diagnos så det är inget att plugga till.
Till på torsdag har eleverna också biologiläxa.
På fredag har 7c so-prov i "Lag och rätt": s. 77-87, 96-98, 100-101.
I fredags åt jag frukost med klassen. Det var helmysigt!
Vi har lite nya rutiner runt besök här på skolan. Besöken måste alltid vara anmälda i förväg och man ska gå in via personalrumsingången.
Ha en bra vecka!
/Titti & Anders

Vecka 48
Nu är det fyra veckor kvar av era barns första termin på högstadiet och hälften av er har haft utvecklingssamtal.
Det är en ganska lugn vecka, vecka 48. De har spansk-och tyskläxa till på torsdag. Ja, spanskan har ändrat läxdag från onsdag till torsdag.
Kemiläxa: legeringar för 7cde-gruppen till på tisdag och luft för 7c-gruppen till på onsdag. På onsdag är det också pedagogisk eftermiddag vilket gör att eleverna slutar senast kl 13.
Några elever återstår vad gäller bokredovisningen i svenskan. Nu har vi annars precis börjat med minoritetsspråk.
Det var väl det!
Titti & Anders


Vecka 47
Hejsan i höstmörkret! Observera att dexter ligger nere under måndag, tisdag och onsdag, vilket innebär att ni inte kan sjukanmäla era barn via dexter. Ring skolan och sjukanmäl!
Båda engelskgrupperna har läxa till onsdag. Spanskläxa till onsdag också.
Kemiläxa till onsdag om legeringar. Det är mycket till just onsdag den här veckan.
Jag hade ju ett läxförhör i fredags om ordklasser. Klassen kommer att få skriva en omgång till på det förhöret på torsdag.
I svenskan håller vi just nu på med muntliga bokredovisningar. Det är givande och intressant.
Under vecka 47 och 48 äger utvecklingssamtalen rum. Jag ringer in tider och Anders kör med lappsystem. Vi ses!
/Titti & Anders

Vecka 46
Ljuset den här november är 7c! Jag menar det!
Engelskan har ju blivit uppdelade i två grupper: en har Micke Viberg och en har Elin Duberg. Mickes grupp har läxa till måndagar och Elins grupp till onsdagar. Spanskläxa till onsdag: frukt och grönt. Ena mattegruppen hade matteprov förra veckan, den andra har det den här veckan. Marre, matte-och fysikläraren, är bortrest ett bra tag och därför vikarie.
På fredag har vi förhör i ordklasser.
Ingen nämnde nåt om tyskläxa men det är mycket mycket möjligt att de har det.
Jag och Anders kommer att ta kontakt med er om tider för utvecklingssamtalen som börjar nästa vecka.
Vi hörs!
Titti & Anders


Vecka 45
Sådär! Nu är vi i gång igen! Jag vill bara börja med att säga att under vecka 47 och 48 kommer utvecklingssamtalen att äga rum i årskurs 7.
På torsdag har klassen läxa läxa i biologi: svampar.
På torsdag och fredag har klassen matteprov (del 1 och 2).
På fredag har de ett läxförhör i ordklasser (verb, substantiv, adjektiv och pronomen). De har fått mina anteckningar utskrivna och det är de de ska plugga på.
7c fortsätter att vara en helt underbar klass!
Ha det!
Titti & Anders

Vecka 43
Jahapp, så har vi sista veckan före höstlovet! Och hur har då era barns högstadiestart varit? Bra, tycker vi! Hoppas att barnen är lika nöjda som vi.
Engelskglosor till idag måndag, vilket verkar vara standard. Spansk-och tyskprov på torsdag och fysikprov på fredag. Fysikprovet är på tryck och kraft (s 109-118 enligt eleverna).
I svenskan har vi precis börjat med ordklasser. Där kommer vi att ha ett förhör v 45 på fredagen. Parallellt kommer vi att läsa valfri bok som ska redovisas muntligt v 46.
Vi har skrivit insändare på svenska. En insändare blev publicerad i NA = roligt!
Jo, det här med utvecklingssamtal i åk 7! Dessa äger rum v 47 och 48.
Ha det!
Titti & Anders

Vecka 42
Sent omsider kommer inlägget ut!
Eleverna hade engelskglosor till idag, vilket de ofta har måndagar. Spanskläxa till på onsdag (frågeord) och till på torsdag har de tyskläxa = plugga till provet nästa vecka. Till på fredag har de två läxor: SO och matte. I matten ska de hålla planeringen plus göra läxa 5. I SO:n har de två frågor om demokrati och massmedia.
På onsdag är det pedagogisk eftermiddag i Nora kommun vilket innebär att eleverna slutar ca kl 13.
En märklig grej måste nämnas: om du skickar sms till Titti se då till att jag (Titti) bekräftar ditt sms. Min dotter har nämligen fått två sms från en förälder. OBS! Föräldern skickade smsen till mitt nummer.
Nästa vecka är sista veckan före höstlovet!
För de elever som är engagerade i skolråd är det en intensiv vecka, vecka 42!
I onsdags blev det tårta, dricka och film på mentorstiden. Det gillade de!
Ha det gott!
Titti & Anders


Vecka 41
Nu är det höst och vanliga livet. Alla i klassen sprang/promenerade Karlsängsloppet = glädjande med högt deltagande! Jag har därför lovat att baka tårta.
OBS! Om man går HP så behöver man ha idrottskläder alla dagar utom måndagar. Det var bara en påminnelse.
Tydligen går det löss på skolan...
På läxfronten verkar det se ut såhär: tills idag skulle eleverna tydligen skriva om en upplevelse på engelskan. Det hade inte jag en aning om.
Annars är det spanskläxa till på onsdag och tyskläxa till på torsdag.
Ha en bra vecka!
Titti och Anders

Vecka 40
Den här veckan händer det en del. Kemiläxa på ickemetaller till tisdag resp onsdag. Musikläxan består i att lyssna på Bad Moon Rising. Klassen har matteprov onsdag och torsdag. Spanska glosor till på onsdag och tyska glosor till på torsdag. På torsdag har de också en biologiläxa.
Jag kan meddela att alla i klassen nu har gjort muntliga bokredovisningar inför klassen. På torsdag är det Karlsängsloppet. För åk 7 gäller följande starttider:
kl 13.10: flickor
kl 13.20: pojkar
kl 13.30: ej ombytta
Eleverna slutar efter loppet.
Mvh
Titti och Anders


Vecka 39
Klassen är ju uppdelade i två grupper i t ex kemi. 7cde-gruppen (de fem nedersta på klasslistan) har kemilläxa till imorgon och rena 7c-gruppen har kemiläxa till på onsdag. Det är kemiska beteckningar.
Spanskläxa till på onsdag och tyskläxa till på torsdag. I spanskan är det tiotal.
På fredag har de ytterliggare ett prov/förhör i SO: Europas floder, berg, hav...
På fredag är det orientering för spår 2. 7c startar 8.30 uppe vid Norvallas omklädningsrum. Jag tror att det är bra om de är där ca 10 minuter innan. De kan byta om hemma eller på Norvalla. En vattenflska är bra att ha. 7c äter kl 11.10 och sen har de lektioner som vanligt.
I svenskan har vi börjat med bokredovisningar. Jag hoppas att de tycker att det är lika roligt som jag! :-)
Nästa vecka på torsdag (1/10) är det Karlsängsloppet. Mer om det längre fram.
Mvh
Titti och Anders


Vecka 38
Jag summerade innehållet i vecka 38 i slutet av förra veckan i och med måndagens studiedag. En läxa har tillkommit: till på fredag har klassen en fysikläxa. De ska skriva tre meningar om Isaac Newton.
Inför torsdagens föräldramöte: det kommer att bli två sittningar i matsalen. 7c:s föräldrar kommer att äta 18.45. Jag och Anders kommer att möta upp er vid a-entrén och sedan gå till hemklassrummet. Vi börjar alltså med själv föräldramötet och sedan äter vi!
Vi ses!
Titti och Anders

Vecka 37 del 2
Eftersom det är studiedag på måndag och vi inte träffar eleverna så är det lika så gott att köra genomgång av vecka 38 redan nu!
Alltså: eleverna är lediga på måndag i och med studiedagen. På onsdag har eleverna läxa i spanska (0-20) och på torsdag är det tyskglosor. Matteläxa 3 ska lämnas in på fredag.
Förhoppningsvis träffar vi så många som möjligt av er på torsdagkväll då det är föräldramöte. Mötet börjar kl 18. Ni ska ju anmäla er via en länk som ni fick er tillskickat. Länken finns också på skolans hemsida. Anledningen till denna anmälan är ju att måltidspersonalen vill bjuda på mat!
Annars: jo, 7c är fortsatt sköna och trevliga!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 37
En ny vecka! Och imorgon (tisdag 8/9) är det friluftsdag! För sjuornas del börjar dagen kl 8.30 med samling på skolgården. Matsäck är ett måste då lunch inte serveras. Kläder efter väder är en gammal goding som tål att upprepas. Vattenflaska är också att rekommendera.
Engelskläxa tills idag. Jag antar att det är ett stående inslag med engelskläxa till på måndagar. Spanskläxa till på onsdag och tyskläxa till på torsdag. I matten ska man  till på onsdag ha jobbat fram till diagnos 1. På fredag är det ett SO-prov, det är ett kartprov.
OBS! På måndag (14/9) är det studiedag för oss personal vilket innebär att eleverna är lediga. Glöm inte heller bort att anmäla er till föräldramötet nästa vecka!
Vi hörs!
Titti

Vecka 36
Måndagar är tydligen läxdag för engelskan, onsdagar för spanskan och torsdagar för franskan. De har en matteläxa till fredag: läxa 2 längst bak i boken.
Imorgon, tisdag 1/9, är det fotografering för hela klassen och Anders. Inte för mig eftersom jag är ledig på tisdagar...
På tisdag nästa vecka (8/9) är det friluftsdag. Mer info kommer längre fram.
Idag måndag kör hela klassen en dataintroduktion gruppvis.
På torsdagmorgon gör Anders och biologin ett nytt försök att gå till Guldfiskdammen.
På onsdag har kommunen pedagogisk eftermiddag vilket innebär att eleverna slutar vid 13-tiden. Bussarna går tidigare.
Det var väl allt, tror jag! 7c är en fortsatt härlig och trevlig klass! Tummen upp för dem!
Ha en bra vecka!
Mvh
Titti och Anders


Vecka 35 del 2
Nu är det fredagmorgon och 7c sitter och läser tyst. I svenskan kör jag ett läsprojekt som sedan ska redovisas inför klassen gruppvis.
Till på måndag har eleverna tydligen läxa i engelska, en glosläxa!
På måndag har också 7c dataintroduktion. Då kommer de även att få sina inloggningar.
Detta kommer att ske gruppvis:
8.10-9.40: Tindra, Hannes, Lovisa, Tiger, Lucas, Martin, Naser.
10-11.30: Tommy, Stina, Maaike, Sanne, Rasmus, Fanny, Johanna.
12.15-13.45: Ellinor, Ingrid, Isac, Janne, Bruno, Tova, Alde, Matilda.
På tisdag är det dags för elevfotografering! Kl 9.30!
De flesta kontaktsamtal är genomförda. Några kommer att äga rum under vecka 36.
Nästa vecka på onsdag (2/9) är det pedagogisk eftermiddag i Nora kommun. Då slutar eleverna SENAST 13.15.
OBS! Glöm inte att anmäla er till föräldramötet!
Vänligen
Titti & Anders

Vecka 35
Nu går vi in i elevernas andra vecka på högstadiet och det känns som om de trivs och är nöjda. Vi har också dragit igång med kontaktsamtalen. De är snabba, informativa och avspända.
Nästa vecka är det elevfotografering. Vi har inte fått reda på vilken dag det blir än men måndag, tisdag eller onsdag blir det i alla fall.
Ni har alla fått information om föräldramöte torsdagen 17 september. Glöm inte att anmäla er till det då matpersonalen vill beställa i tid. Det känns som en mycket trevlig idé att bjuda på skolmat! Det är första gången. Ni anmäler er antingen via länken som kom med brevet eller QR-koden.
Hälsningar
Titti & Anders


Vecka 34 del 2
Hej på er!
Nu har vi träffat 7c på sin allra första skoldag på högstadiet! Vi tyckte att det var mycket trevligt, rart och givande. Ni har säkert fått höra en del där hemma och vi hoppas såklart att eleverna är lika posivita som vi.
Era barn kommer att vara trötta om kvällarna under några veckor. Det är gott för skolbarn att få sova och äta...
Det ÄR snurrigt att börja en ny skola, att få ett schema med flera ämnen parallellt, salsbyten och lärarbyten. Det kommer att känns självklart för dem om nån vecka, tro oss.
Vi hörs!
Titti & Anders

Vecka 34
Välkommen till 7c:s klassida! Vi kommer alltså att skriva här varje måndag och ge er alla allmän information om klassen, om skolan, om krångel, om roligheter mm.
Era barn börjar tisdag 18 augusti och då är det bara sjuor här. Åttor och nior börjar på onsdag. Ramtiderna på tisdagen är 8.10-15. De kommer att få schema, pennor, sudd och skåpnycklar. Busselever kommer att få busskort.
Dagen kommer att vara både informativ och lättsam med lite uteaktiviteter.
På onsdag går vi efter vanligt schema och då börjar vi 8.10.
Vecka 35 kommer vi att ha korta samtal med alla elever och vårdnadshavare. Torsdagen 17 september kl 18 är det föräldramöte. Ni kommer att få information om detta brevledes.
Hör av er om ni har frågor!
Mvh
Anders anders.carlberg@skola.nora.se (070-405 67 98)
Titti christina.sundmark@skola.nora.se (076-837 03 62)

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2017-06-12 16.37
Karlsängskolan

Karlsängskolan, Nora Kommun, 713 80 Nora | Telefon: 0587 - 810 00
E-post: nora.kommun@nora.se | Besöksadress: Skolgatan 5, Nora
Om webbplatsen | webbkarta