Utskriftsversion

Klass 9C

Klassföreståndare för klass 9C är Christina Sundmark och Anders Carlberg

Vecka 24
Det här är sista inlägget som jag skriver på klassens sida... Och jag gör det söndagkväll för imorgon (måndag) kommer det att vara full sula hela dagen eftersom det är Body & Brain, skolans största årliga tävling! Eleverna har laddat för sitt framträdande och för hela dagen. Vi håller tummarna för gott humör och fint väder hela dagen.
På tisdag är det multisporttävling, lite andra aktiviteter och städning. De kommer att sluta tidigare på tisdagen. Åk 9 har sin bal på kvällen om jag minns rätt.
På onsdag är det då själva avslutningsdagen. Vi börjar som vanligt 8.10 och strax efter det tågar alla elever till kyrkan. Efter sång, tal och musik så går vi tillbaka till skolan. Då har vi tårta för åk 9, ett sista mys med klassen, betygsutdelning och avsked som avslutas med utspring för niorna ca 11.10. Och sen är det slut, mina vänner! Då börjar det nya livet!
Och klassdagarna, hur var då dessa? Det var jättebra och trevligt! Stort tack till föräldrar som skjutsade! Vi körde Prison Island med extra mycket laser game. Lunch hemma hos mig på Norr och sedan for vi till Uskavi med lite stopp i Nora. Det var fint i Uskavi men tyvärr hade vi inte förstått att receptionen stängde kl 16 så det blev inga kanoter. Ledsamt men de körde på ändå. Vi åt pizzor och kebab på kvällen.
Nu har klassen pengar över: 5869:- Ett förslag är så här: klassen ses en lördag i mitten av augusti inne i Örebro, går på bio och äter. Lördag 18 augusti pratade vi om.
Klassen kommer också att köpa Noraglass på tisdag på städdagen.
Ca 400-500 kronor vore trevligt om klassen ville ge till nästa klass. När 9c började som små sjuor hade den tidigare klassen lämnat pengar så att de kunde gå och köpa glass första skoldagen. Det känns som en vänlig och varm tradition.
Då får jag tacka för mig men framför allt tackar jag era barn! Det har varit helt underbart att få följa dem under tre år, tre viktiga år! Jag har sagt det till dem och jag säger det till er nu: de är ju bäst och de kommer att vara så saknade!
Kramar från Titti & Anders

Vecka 23
Här kommer informationen som jag mejlade. Alla har inte lyckats öppna filen.
Vi har nu skjutsar så det räcker! Toppen!

KLASSDAGAR 6-7 JUNI 2018

Vi åker alltså onsdag-torsdag vecka 23. Kl 10-12 på onsdag ska vi vara på Prison Island på Stortorget i Örebro och sedan tänkte vi promenera hem till mig och äta picknick-lunch i min trädgård. Avfärd kl 9 från skolans parkering.

Därefter blir det resa tillbaka till Nora och sedan ut till Uskavi där vi har hyrt ett hus med sovrum, vardagsrum och stort kök. Där kommer vi att äta hämtmat från Nora. Vi kommer att kunna paddla kanot, spela minigolf, bada och bara vara.

På torsdag äter vi frukost och sen städar vi huset och packar ihop. När allt är i ordning så slutar vi.

Det vi behöver:

15 platser i bil till Örebro kl 9 från skolans parkering (onsdag)
11 platser i bil till Nora och Uskavi från Toringsgatan 35 ca kl 14/14.30 (onsdag). Vi behöver göra ett stopp i Nora på väg till Uskavi så elever kan plocka med sig grejor. (Här vore det ju kanon om föräldrar kunde möta upp på parkeringen med packning i högsta hugg.)

Hämtning av barn på torsdagförmiddag. Det blir betydligt mer diffust eftersom allt ska vara klappat och klart på Uskavi innan vi sticker. Härifrån går det också länsbussar plus att jag och Anders har bilar så det kommer att ordna sig.


Eleverna behöver:
Lakan alt sovsäck + örngott
Baddräkt
Handduk
Tandborste och andra hygienartiklar
De ska ju inte behöva mat men de vill säkert ha extra godis och snacks med sig.

Mejla eller smsa om ni har frågor. På fredag är alltså eleverna lediga. Självklart är föräldrar välkomna att besöka oss på ondagkväll i Uskavi.
Varma hälsningar,
Titti & Anders
 

Vecka 22
Sista veckan i maj!
Nu bör alla ha gjort sina inlämningar och redovisningar.
På onsdageftermiddag är det triatlon för HP-eleverna. På tisdag gör eleverna en enkätundersökning. På torsdag ska de på en föreläsning.
På fredag har klassen ett förhör i litteraturhistoria.
Vi pratade om onsdag-torsdag (6/6-7/6) nästa vecka. Vi kommer att behöva bilskjutsar till Örebro ca kl 9 på onsdagen (15 platser) och skjutsar från Örebro (också onsdag) ca kl 14 till Uskavi (11 platser).
Jag ska plita ihop ett utförligare dokument och mejla.
Ha det gott i sommarvärmen!
Titti & Anders

Vecka 21
Hej mitt i sommarvärmen!
Nu har vi nästsista hela veckan här! Jag redogjorde nyss för eleverna hur avslutningsdagen går till. Då blev de alldeles allvarliga...
Den här veckan är det redovisning i svenska (klassiker). En större hemkunskapsuppgift ska in den här veckan.
På fredag är det också ett läxförhör i litteraturhistoria.
Nästa vecka är det ett läxförhör i kemi.
Snart måste vi organsiera bilkörning till Örebro 6/6. Det är mellan 10 och 12 som vi ska vara på Prison Island.
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 20
Nu väntar tre raka veckor = riktig spurt! Den här veckan är det musik- och biologiinlämning och på fredag drar svenskredovisningar igång. Kemiläxa denna vecka också. Nästa vecka är det läxförhör i svenska.
På onsdag är det orienteringsprov. Start kl 9.30 vid Digerberget. Det är allt klassen gör denna dag. Observera att ingen lunch serveras.
Ha det fint i värmen!
Titti och Anders

Vecka 19
Lite snabbt! Det är nationella prov i matte idag och på onsdag. Idag får de lite frukost före provet.
Nästa vecka är det orienteringsprov på onsdag.
Imorgonkväll är det en öppen föreläsning om hälsa med Mia Zetterlund-Gustafsson kl 18.30.
Inlämningsuppgift i biologi och musik.
Nästa vecka är det redovisning i svenska (klassiker och litteraturhistoria).
Det var kort och gott!
Titti och Anders

Vecka 18
En riktigt kort vecka med bara tre dagar har vi framför oss!
På gympan kommer de att köra orientering ute v 18, 19 och 20. Vecka 20 kommer det ett orienteringsprov (16/5).
Det är lite påställt för dem just nu. Det är fysikprov på fredag, det är inlämning i biologi och musik nästa vecka och v 20 är det muntligt redovisning i svenska (klassiker). Ett kemiprov kommer antagligen att segla upp inom en snar framtid.
Nästa vecka är det nationella prov i matte på måndag och på onsdag.
På tisdag nästa vecka (8/5) är det en föreläsning om hälsa kl 18.30. Föreläsaren heter Mia Zetterlund-Gustavsson och är läkare. Hon kommer att prata om hur man kan förbättra sitt barns hälsa och därmed även skolresultat.
Hampus Nessvold, som föreläste förra veckan för våra 8:or och 9:or, gjorde stort intryck på de flesta!
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 17
Sista veckan i april...
Den här veckan går vi helt in i schoolsoft. Vi släpper dexter helt. Ni ska ju ha fått inloggningar per post.
Den här veckan är det nationella i engelska på tisdag och torsdag. På tisdag är det läs- och hörförståelse och på torsdag är det uppsatsskrivning.
På onsdag får skolan besök av Hampus Nessvold till mångas förtjusning. Han besöker åk 9 kl 10.25.
Runt vecka 19/20 kommer det att vara en svenskredovisning. I den vevan ska ett musikarbetet lämnas in liksom ett arbete i biologi.
Japp! Vi hörs!
Titti

Vecka 16
Våren är på ingång och det känns bra!
Den här veckan är det nationella prov i SO på onsdag och fredag (8.10-10.20) i sal 330. Sen är det inte så mycket mer att orda om.
Idag kan man se den preliminära antagningen till gymnasiet.Mellan 23/4 och 15/5 är det omvalsperiod.
Det var kort och gott!!
Titti & Anders

Vecka 15
Så var vi på plats efter påsklovet! Värmen är förhoppningsvis på gång. Snön  har smält bort rejält under förra veckan.
Den här veckan är det nationellt prov i NO. På onsdag pågår det mellan 8.10-11.20 med lite raster däremellan. Hemklassrummet är vad som gäller då. På onsdag är det dessutom pedagogisk eftermiddag så då slutar eleverna senast kl 13.
På torsdag kommer åtta elever att ha labbdelen som hör till nationella proven. De andra kommer att ha denna del nästa vecka.
Imorgon tisdag kommer eleverna att ha ett geografiförhör, i naturgeografi.
Nora kommuns skolor ska ju börja använda Schoolsoft men inte än tydligen. Det kommer snart igång!
Vi måste organisera lite skjuts inför klassdagarna (6-7 juni) men det är enklast att göra via mejl. Det blir alltså Prison Island i Örebro på onsdagen och sedan övernattning i Uskavi. Trevligt, lagomt och nära!
Ha det gott!
Titti och Anders

Vecka 13
Japp, sista veckan före påsklovet!
Det som händer den här veckan:
Biologiprov (genetik) på onsdag.
Jag vill att eleverna gör ett läxförhör i satslära så att de slipper det efter påsklovet. På torsdag är det påsktävlingar hela dagen. Det är kanon om de kan vara utklädda! De kommer att sluta lite tidigare (ca 14.30 men det kan bli senare) men bussarna går som vanligt. Min sal kommer att vara öppen för de som behöver vänta.
Det verkar inte vara nån i klassen som har anmält sig till påsklovsskolan.
Veckan efter lovet är det nationella prov i no.
Glad påsk önskar Titti och Anders

Vecka 12
Hej i envis snö och kyla!
Vecka 12 innehåller inte så mycket nytt. Det är SO-prov på fredag och biologiprovet är flyttat till nästa vecka (tisdag/onsdag).
Skolinspektionen kommer den här veckan. Två elever i  klassen ska bli intervjuade på onsdag 13.45-14.45.
Nästa vecka är lite kortare då vi har en ledig fredag. På torsdag kör vi våra påsktävlingar hela dagen. Då får eleverna gärna klä ut sig! Vi hoppas också på lite varmare väder då eftersom en del tävlingar är utomhus.
En sida på nätet som Anders rekommenderar är ugglansno.se. Årets nationella prov i NO är i kemi.
Förra veckan ägde två nationella prov rum. Alla i klassen var närvarande vid båda tillfällena.
Nåt annat som hände förra vecka var ju ett takras i cafeterian med stora vattenläckor som följd. Vi hade även läckage i datasalen och mediateket.
Det var väl allt!
Titti & Anders

Vecka 11
En regnslaskig inledning på denna vecka!
Den här veckan är det två nationella prov i svenska. På tisdag är det läsförståelse (8.10-11.50) och på torsdag är det uppsatsskrivning (8.10-11.20). De får ha med sig mat som inte stör, alltså inte låter och inte luktar. Observera att energidrycker inte är tillåtna på skolan.
Just nu regnar det in i datasalen. Vi får hoppas att det åtgärdas snart. En klass ska nämligen skriva sitt nationella prov där på torsdag. Det är inte 9c som skriver där då.
På onsdag är det studiedag så eleverna är lediga.
Engelskglosor i läxa till på tisdag.
Nästa vecka är detprov i SO och biologi.
Vi pratar också om klassdagarna som blir onsdag-torsdag (6-7/6). Uskavi är bokat som övernattning och antagligen åker vi in till Örebro och Prison Island under onsdagen. Det är mycket möjligt att vi kommer att vilja ha skjuts.
Halva klassen diskuterar klasströjor...
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 10
Den här veckan är det alltså ett historieprov(andra väldskriget).
Nu på klassrådet har vi pratat om klassdagarna. Förslaget som är på tapeten handlar om onsdag-torsdag (6-7/6). Prison Island i Örebro, lite mat, lite fika, kanske besök hemma hos mig. Sen åker vi tillbaka till Nora. Övernattning i Järnboås eller Uskavi. Vi ska kolla upp Uskavi. Klasskassan är på 19 111:-.
Några i klassen pratar om klasströjor och kostnadsförslag kommer längre fram. Tröjorna betalas inte av klasskassan.
Nästa vecka är det studiedag på onsdag och på tisdag och torsdag är det nationella prov i svenska.
Utvecklingssamtalen fortskrider!
Vi hörs!
Titti & Anders

Vecka 9
Sådär! Nu är vi tillbaka efter sportlovet! På onsdag finns det möjlighet att prova på isvak. För 9c:s del är det kl 13.40.
Den här veckan ska ett större hemkunskapsarbete in.
Nora kommun ska byta system för frånvarorapportering. Vi ska gå från Dexter till Schoolsoft. Just nu strular Dexter. Jag vet inte vad det beror på. Det är möjligt att det handlar om en skarv mellan två system. Förhoppningsvis är Dexter igång snart.
Nästa vecka har 9c ett större historieprov.
Under vecka 9 och 10 har vi utvecklingssamtal.
Ha det gott!
Titti & Anders

Vecka 7
Sista veckan före sportlovet! Efter sportlovet drar vi igång utvecklingssamtal i åk 9. Det blir det sista utvecklingssamtalet för era barn i grundskolan.
Den här veckan ska alltså gymnasievalet vara klart! JÄTTEVIKTIGT! Senast 15/2!
Den här veckan är det nationella prov i moderna språk (måndag, onsdag, torsdag). Det är kortare prov och får alltså plats på lektionstid.
På fredag ska en jämförelse lämnas in i svenska: Pojken i randig pyjamas. Jämför boken och filmen.
På torsdag ska HP-elever åka längdskidor halva dagen. Detta gäller alltså bara elever som har valt hälsoprofil. Eleverna hade frågor runt denna dag så jag har mejlat HP-lärare.
Vecka 9 blir det isvaksbad för hugade spekulanter, om isen håller det vill säga. Det brukar alltis finnas elever som ser fram mot detta. Detta är väldigt frivilligt!
Det var allt! Hörs om ett par veckor!
Titti & Anders

Vecka 6
Nu har vi  en kall februarivecka framför oss. Friluftsdagen gick bra! Alla verkade vara nöjda och glada.
Den här veckan är det matteprov (tisdag och onsdag). Spanskläxa till på onsdag. SO-prov på fredag utom för de fyra elever som ska på inflytandeforum. De gör provet på torsdag.
Nästa vecka är det nationella prov i spanska och tyska.
OBS! Gymnasievalet ska göras senast 15/2!
Boken Pojken i randig pyjamas ska vara utläst till på torsdag.
Det var väl allt!
Ha det fint!
Titti & Anders

Vecka 5
Sista veckan i februari! På torsdag är det friluftsdag. Väldigt många i klassen kommer att åka till Romme. Annars är det Digerberget och vandring som gäller.
På fredag har tydligen klassen en mindre hemuppgift i fysik.
Nästa vecka är det matteprov.
Kom ihåg att boka tid med vår syv, Maria, om ni har funderingar runt gymnasievalet. Hon har också någras inloggningsuppgifter. Sista ansökningsdag är 15/2.
I svenskan har vi börjat läsa Pojken i randig pyjamas.
Med förhoppningar om snö!
Titti & Anders

Vecka 4
Ny vecka, nya temperaturer!
I fredags skulle fysikarbetet in, liksom krönikan i svenskan. Om man inte har lämnat in krönikan så är det ingen panik. Det funkar denna vecka också.
På tisdag är det föreläsning 13.10 med Jonas Helgesson.
Biologiläxa 1-3 på onsdag. Engelskglosor till på torsdag (Mickes grupp).
Nästa vecka är det FRILUFTSDAG! Friluftsdagen är ofta väldigt efterlängtad och nu hoppas vi på härligt vinterväder.
Planeringar inför skolbalen kommer snart att dra igång. Det kommer att finnas representanter från alla klasser. Skolbalen är helt frivillig och styrs inte av skolan.
Om ditt barn har funderingar runt gymnasiet så tag kontakt med vår syv, Maria Sundberg.
Ha det gott!
Titti (ledig nu på fredag) & Anders

Vecka 3
Då är vi igång igen! På onsdag har eleverna biologiläxa. På fredag är det inlämning både i fysik och svenska (krönika). På torsdag har eleverna en skrivuppgift i engelska (gäller Mickes grupp).
I fredags var Syv-Maria hos klassen och pratade om hur man ansöker till gymnasiet och hon lämnade också över inloggningsuppgifter till eleverna. Dessa inloggningsuppgifter måste sparas. De ska inte bara användas till själva ansökan utan de kommer till användning längre fram. Lägg dem på ett säkert ställe. Jag har några elevers uppgifter i förvar. Boka gärna in er på ett besök till Maria om något känns oklart.
Det var nog allt!
Titti & Anders

Vecka 2
Hej, gott nytt år och god fortsättning! Nu står vi inför era barns sista termin på grundskolan.
De börjar alltså onsdag 10/1 kl 8.10. Kl 8.10-9.20 är vi i hemklassrummet och sedan är det lektioner från 9.30.
De elever som har HP kommer att ha bad på onsdag.
/Titti & Anders

Vecka 51
Tredje advent med fjärde advent i sikte!
Idag äter vi jullunch med våra elever vilket brukar vara uppskattat! Imorgon har eleverna i åk 9 volleybollturnering hela dagen och på onsdag är det julavslutning. Vi slutar tidigt på onsdag. Bussarna går ca 11.00/11.10.
Förra veckan lyxade vi till det två tårtkalas!
Efter jullovet så börjar eleverna onsdag 10/1.
Jo, sammanlagt har eleverna nu ca 19.100:- i sin klasskassa!
God jul på er och gott nytt år!
Titti & Anders

Vecka 50
Nästsista veckan före jullovet!
Det var ju Nora julmarknad i helgen och eleverna fick in ca 4600:-. Bra jobbat! Tusen tack, alla entusiaster! Antagligen försöker de sälja resten i personalrummet idag. Jag vet faktiskt inte. Jag har tagit leigt på förmiddagen (Min son ska ha utvecklingssamtal och på gymnasiet finns inga kvällstider eller önsketider för sånt) så jag träffar inte klassen på måndagens mentorstid..
Det händer inte så mycket denna vecka förutom att vi i personalen ska få utbildning måndageftermiddag vilket gör att eleverna slutar till lunch idag. Bussarna går kl 12.20 utom Järnboås-bussen som går 12.10. Den utbildning vi ska få handlar om School Soft som är den digitala plattform Nora kommuns skolar ska börja använda sig av nu på vårterminen. Jag såg att Peter Cómet har lagt ut länk om detta på skolans facebooksida.Titta gärna där.
Det har varit en rejäl spurt i  skolan med prov och inlämningsuppgifter så nu njuter säkert många av lugnet som börjar lägra sig. Jag ska försöka ha öppna fredagar lite oftare under vårterminen.
Nästa vecka är det alltså julavslutning på onsdag och eleverna slutar ca kl 11. På tisdag nästa vecka är det volleybollturnering för åk 9. Den brukar elever vilja vinna och dessutom får vinnande lag möta lärarlaget! Bara det! 
Eleverna börjar igen onsdag 10 januari 2018!
Ha en fortsatt trevlig adventsvecka!
Titti & Anders

Vecka 49
God första advent!
Noveller (svenska) och musikarbete ska in. Prov i historia och kemi den här veckan. Spanskläxa till på onsdag och engelskläxa till på tisdag.
På torsdag är det alltså Bokdag. Ramtiden är 8.10-15.30. Alla nior börjar dagen med en föreläsning av författare Torgny Karnstedt. Läsebok ska medtagas. Man får gäna klä ut sig: årets tema är "Karlsängskolan 2067".
På fredag kör jag samma öppna hus som förra fredagen: de som behöver kan komma till mitt klassrum efter sista lektionen och jobba med det som behövs. Det var faktiskt god och trevlig uppslutning i fredags!
Och till helgen är det Nora julmarknad! Vi har just gjort ett schema över hur eleverna ska stå. Jag kommer att skicka ett mejl om detta. Det var en ovilja hos en del elever att överhuvudtaget vilja stå och sälja.
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 48
Imorgon är det muntliga nationella prov i matte. Det sker gruppvis efter ett rullande schema. På onsdag är det biologiprov. Jag vill ha in noveller och recensioner i svenskan så snart som möjigt.
På fredagar, efter fysiklektionen, är jag i mitt klassrum och erbjuder läxhjälp/extra hjälp/jobbaifatttid. Uppmana era barn att gå dit! Jag kör nu på fredag och nästa fredag.
Nsta vecka är det prov i historia och kemi plus inlämningsuppgift i musik.
En del vill ju vara elev för en dag. OBS! Då måste man söka ledigt precis som vanligt. Blankett finns på hemsidan.
Nästa vecka, på torsdag, är det Bokdag!
En förälder har hört av sig angående droger. Hon märker en rejäl och otäck attitydförändring vad gäller droger när hon har diskuterat med sitt barn. Ungefär som att det inte skulle vara så farligt med droger och att det inte är värre än alkohol. Diskutera gärna hemma. Jag vet att Anders har pratat mycket om det här i och med att de jobbar med hjärnan nu.
Ha en skön avslutning på november!
Titti och Anders

Vecka 47
Intensiva tider för era barn. Idag är det ett so-prov som skulle ha varit tidigare men i samråd med eleverna flyttades det till idag. Spårkprov och matteprov den här veckan.
På fredag ska eleverna lyssna på Tobias Rawet, en av få överlevare. De kommer dessutom få en pratstund med honom.
Recension på Ondskan ska in. Hälften av eleverna har lämnat in den. Vi har just börjar med ett novellavsnitt i svenskan.
Jag påminner om inlämningsuppgift i hemkunskapen och musiken.
Nästa vecka är det muntligt prov i matte. Muntliga prov pågår i engelska.
Det var väl allt.
Ha det!
Titti & Anders

Vecka 46
November och snart adventstider...
Idag, måndag, började klassen med sina förberedelser inför morgondagens nationella prov i svenska. Det är den muntliga delen med diskussioner. Det kommer att vara fem gruppdiskussoner imorgon efter ett löpande schema. Har ni frågor runt det schemat: be era barn gå in på klassens facebooksida och titta på schemat där.
Annars är det fysikprov på fredag.
Det är en inlämningsuppgift i hemkunskapen som ska in (skriva veckomatsedlar).
En recension på Ondskan ska in. En del har redan lämnat in.
Nästa vecka är det prov i tyska och spanska.
Om ett par veckor ska ett större arbete in i musik.
Vecka 48 kommer det att vara muntliga prov i matte som också är en del av nationella proven.
Klassen har betalt 225:- till Nora marknad via Katarina Knus.
Det känns som om det börjar bli lite mer intensivt.
Hörs!
Titti & Anders

Vecka 45
Prao och lov över och nu stundar november... Jag är ledig på måndag så jag har noll koll på läget och stämningen i klassen. Jag misstänker att eleverna kommer att vara lite ringrostiga efter två veckors frånvaro.
Fysikprov nästa vecka. Recensionen av Ondskan ska in senast fredag. Sen har jag inte så mycket mer att säga.
Vi hörs mer längre fram!
Titti & Anders

Vecka 43
Praoveckan är här och det är lite tomt på skolan. Efter praoveckan kommer elevernas höstlov.
Angående läsning av Ondskan: se vecka 42!
Fredag 10/11 kommer jag att gå  igenom hur nationella muntliga prov går till i svenskan och sedan på förljande tisdag, 14/11, genomför klassen detta delprov. Det sker gruppvis efter ett rullande schema under dagen.
En förälder har anmält klassen till julmarkanden! Toppen!
Nu önskar vi alla elever två bra veckor!
Ha det gott!
Titti och Anders

Vecka 42
Sista veckan före prao och höstlov!
Jag har just delat ut praoblankett som ska lämnas till handledaren på arbetsplatsen plus knappar med "Praoelev".
Engelskprov den här veckan och på torsdag är det arbetsmarknadskunskap.
Tisdag 14/11 är det nationella prov i svenska. Det är den muntliga delen. Jag kommer att jobba den tisdagen.
I svenskan läser vi Ondskan av Jan Guillou. Jag har uppmanat eleverna att lämna in recensionen på boken så snart de kan men senast fredag vecka 45. Det får inte gå för lång tid mellan läsning av en bok och det att man skriver om den.
Om ni har frågor runt praon får ni vända er till vår syv Maria.
Klassen vill stå på julmarknaden i år också men då sälja framför allt hårt bröd, saffransskorpor och glögg. Där behöver klassen en vuxens namn.
Ha en bra praovecka och ett fint läslov!
Titti & Anders

Vecka 41
Nu är 50-årsveckan slut! Det var en rolig vecka som gav lite kantkant på tillvaron. Hyfsat många elever nappade på dagarnas olika teman.
Det stora den här veckan är miljöredovisningen på onsdag. Den börjar 18.30 och eleverna kommer att vilja samlas tidigare för repetition. Jag åker inte hem mellan så det är kolugnt att öva i omgångar för elevgrupperna.
På torsdag åker 9c till Örebros gymnasiemässa. Bussarna går från skolans bussficka 8.15. Vi kommer tillbaka till lunch. Mässan är på Conventum och den är också öppen på kvällen.
Spanskläxa till måndagar.
Torsdagens engelskprov är flyttat pga gymnasiemässan.
Det är fortfarande många elever som inte lämnat praolappen till Maria.
Jo, i torsdags var det ju Karlsängsloppet. Klassen gjorde riktigt bra ifrån sig! Grattis!
Nästa vecka verkar vara lugn och veckan därpå är det prao för 9c. Härligt för klassen att de får sin prao i samband med höstlovet. Då blir det en uppfriskande paus från skolan som förmodligen ger en extra skjuts in i novembermörkret.
Vi ses på onsdag!
Titti & Anders

Vecka 40
Hej på er!
Klassen är mäkta nöjd med sin insats på bytardagarna! Kul! Swishen blev 2280 kr. Jag har fått ett kassaskrin med 7160 kr och sen ska man komma ihåg att inköp gjordes för drygt 3200 kr. Lätta pengar som nån i klassen sade och stort tack till de vårdnadshavare som hjälpte till, speciellt Daniel som gjorde alla inköp!
Imorgon är det informationsmöte för er vårdnadshavare i aulan. Det handlar om gymnasevalet och det har gått hem inbjudan på posten.
Matteprov tisdag och onsdag.
På torsdag är det Karlsängsloppet x 2. Dels som vanligt för alla elever och dels ett öppet lopp för löpsugna. Det har ni också fått skriftlig inbjudan om.
Engelskläxa till på torsdag och so-prov på fredag.
Tydligen går det löss på skolan. Be ware!
Vi betonar vikten av att inte använda parfymer och spraydeo i skolan. Vi har elever och personal som är allergiska och kan få svåra reaktioner.
Eftersom skolan firar 50 år så har vi lite extra skoj. Bl a ska maten ha intryck av åren som gått och vi är lite utklädda. Sånt kan ju pigga upp när höstmörkret är på ingång.
Vecka 41-42 har vi utvecklingssamtal. Jag brukar ringa och Anders brukar mejla.
Idag ska ju praolappen in! Praon är ju vecka 43.
Ha det fint!!
Titti & Anders

Vecka 39
Idag är det prov i spanska och tyska. På onsdag är det studiedag = eleverna är lediga.
På fredag är det orientering. 9c samlas 8.50 vid Stadsskogen. Lunch ätes vid 11.35 och sen är det lektioner som vanligt.
På lördag är det då BYTARDAG!
Tid        Vuxna                        Barn
8-10      Daniel, Tomas           Martin, Tindra, Tova, Kali, Fanny
10-12    Anette, Inge               Stoffe, Natta, Isac, Janne, On
12-14    Isabell                        Hannes, Bruno, Lucas, Sanne, Maaike, Lollo
14 -?      Katarina                     Stina, Alde, Ingrid, Tiger, Rasmus, Tommy
Vi kommer att skriva en skylt med priser. Daniel (Tovas pappa) har fått pengar ur klasskassan och kommer att köpa in rubbet. Inget kommer alltså att bakas hemma. Jag ordnar med växelkassa.
Jag skickar ett mejl med detta försäkerhets skull.
Hannes sade att det var fel datum i utskicket om det öppna Karlsängsloppet. Jag ska kolla upp det.
Mvh
Titti & Anders

 

Vecka 38
I fredags pratade syv-Maria om gymnasieval. Det var mycket information! De lyssnade mycket koncentrerat!
Imorgon är det friluftsdag: Tårtslaget. Det är en tävling med olika sporter. Matsäck behövs! Om en elev skulle vara sjuk så är det extra viktigt med sjukanmälan imorgon.
På onsdag är det föräldramöte som eleverna har önskat. Kl 18 i sal 330, alltså hemklassrummet. Det är cafeterian på bytardagarna som är på tapeten.
På fredag är det kartprov i SO:n: Afrika.
Från och med idag är det alltså nya grupper i spanska och sen blir det en ny grupp i svensk-engelska som jag har. Jag kommer bl a ha alla elever i 9c i svensk-engelska.
Det här känns jobbigt för mina spanskelever.
Hoppas att vi ses på onsdag!
Mvh
Titti & Anders

Vecka 37
Nu har fjällvandrarna återvänt efter sina strapatser i svenska fjällvärlden! Härligt!
Den här veckan är det pedagogisk eftermiddag på onsdag. Eleverna slutar alltså ca kl 13 då.
På fredag kommer syv-Maria till klassen och informerar gissningsvis om prao eller gymnasiet.
Nästa vecka är det friluftsdag på tisdag och då är det en tävling som kallas Tårtslaget.
Vi påminner om gympakläder/badkläder. Det är fortfarande kanon med mellanmål långa dagar.
Sen kommer vi att göra två grupper av spanskans tre grupper i åk 9. Gruppen som läser svensk-engelska har blivit galet stor och jag kommer att ta delar av den gruppen. Det här var en tung nyhet för min spanskgrupp vilket är fullt förståeligt. Vi kommer att jobba för att det blir så bra som möjligt.
Vänligen
Titti & Anders

Vecka 36
Vi har en spännande vecka framför oss! Elva elever i klassen ska på fjällvandring tisdag-fredag. De har precis haft em extra träff för att diskutera detaljer. Vi andra som inte vandrar vi stannar här hemma och går som vanligt  i skolan.
Idag är det fotografering.
Gympaläraren hälsar att klassen har tappat stinget, att det är många som slarvar med att ta med sig gympakläder och att de är trötta och hängiga. Diskutera gärna detta hemma!
På svenskan jobbar vi dels med källkritik, dels läsning av egenvald bok. Denna bok behöver bli läst i även hemma. Den ska redovisas muntligt inför klassen denna eller nästa vecka.
Det var allt för nu!
Titti & Anders

Vecka 35
Det är inte så mycket som händer denna vecka. Biologiläxa till på onsdag. Eleverna har var sin egenvald läsebok som ska redovisas längre fram. Det är jättebra om de kan läsa hemma!
Vi går antagligen in i förkylningstider...
Observera att läsårsplaneringar ligger ute på hemsidan. Gå in på resp lärare så ser ni vad som händer.
Ha det bra!
Titti & Anders

Vecka 34
Nu har vi första hela veckan med elever framför oss. Imorgon tisdag åker alltså 9c till Örebro. Bussen går 8.34 från resecentrum i Nora. Eleverna får liten matsäck av oss. Bussen hem går kl 14.00 från Örebro resecentrum. Vi ska titta på Open Art och vi kommer att röra oss i grupp. En viss egentid kommer att finnas. De elever som vill stanna kvar i Örebro måste meddela oss lärare (genom lapp, mejl, sms).
Det är nog inte så mycket mer att rapportera just nu.
Vecka 36 äger Helagsvandringen rum. Det är en ganska stor del av klassen som ska iväg på den.
Vi hörs!
Titti & Anders

Vecka 33
Hej på er!
Nu är sommaren i princip över och allt drar igång för 8:or och 9:or på fredag. Vi ses kl 8.10 i hemklassrummet för allmänt prat, information och en massa uppdateringar. Sedan går vi efter schemat från kl 10. De slutar kl 14.05 på fredag.
Som ni säkert läst på mejlen så åker alltså 9c in till Örebro på tisdag. Lunchmackakommer att erbjudas. Om elever vill stanna kvar i Örebro så får de gör det med ert godkännande (via underskriven lapp).
Vad mer finns att säga? Jo, att era barn går i 9:an och det kommer mycket information under hösten inför gymnasievalet.
Jag tror att många är riktigt taggade inför läsårsstarten! Det ska bli skoj att träffa klassen igen!
Vi hörs!!
Titti & Anders

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2018-06-10 21.48
Karlsängskolan

Karlsängskolan, Nora Kommun, 713 80 Nora | Telefon: 0587 - 810 00
E-post: nora.kommun@nora.se | Besöksadress: Skolgatan 5, Nora
Om webbplatsen | webbkarta