Klass 9D

Klassföreståndare för klass 9D är Johan Wahlstedt

HT -17

Vecka 42

Tack alla elever för fina miljötemaredovisningar!

Kom ihåg att betala in kakpengarna till Evelinas mamma Katarina, se lapp.

Klassen har bestämt sig för att sälja varor för Delikatesskungen. Evelinas föräldrar fixar med det. Säljlistor kommer under veckan.

Läxor:

Sv - Läs tre noveller och skriv tre korta recensioner före höstlovet.

ti och to En-läxa (PRT)

ti - En-prov (BRB)

Vecka 41

Vi gratulerar Mohamed till segern i Karlsängsloppet! Bra gjort alla som tog sig runt!

Under vecka 40 och 41 är det dags för utvecklingsamtal. Välkomna!

På torsdag kl. 18:30 är det dags för miljötemaredovisning i aulan. Välkomna!

På torsdag åker vi in till Örebro på Gymnasiemässa. Bussen går dit 8:15 och hem 11:15. Efter lunch är det vanliga lektioner.

Vecka 40

Ursäkta att jag inte skrev förra veckan. Jag låg hemma i influensa.

Den här veckan firar Karlsängskolan 50 år, se utskick. På torsdag 16:30 har alla möjlighet att springa Karlsängsloppet, se inbjudan på skolans hemsida.

På tisdag är det SYV-information om gymnasiet. Start kl. 18:00 i aulan. Därefter ses vi för ett kort föräldramöte i sal 339! Hoppas det kommer fler än på förra mötet!

Lämna in önskemål om samtalstid senast på tisdag. Jag skickar sedan med er tid hem under veckan.

Miljötemaredovisningar torsdagen den 12/10 kl. 18:30. Välkomna!

Läxor:

Ma-prov sker under veckan.

Miljötemat måste göras färdigt.

to - En-läxa (PRT)

Vecka 38

Hej!

Imorgon ärt det Tårtslaget. Ekeverna väljer själva tre olika aktiviteter. Start 8:30 och slut 14:00. Medtag egen matsäck!

Läxor:

snarast - Lämna in svar på Ge-frågorna och lämna in sammanfattningen av en text (Sv)

to - En (PRT och BRB)

må v. 39 - Sp-prov (BRB)

Viktig information har skickats hem. Här kommer en kopia av brevet:

Nora 2017-09-14

Hej!

Här kommer lite viktig information angående klass 9D:

Tisdagen den 3/10 kl. 18:00 är det information i aulan inför gymnasievalet (SYV har redan skickat inbjudan). Efter den informationen (en timme) fortsätter vi med terminens föräldramöte i sal 339 (30 minuter). Välkomna! Meddela mig om tolkbehov.

Torsdagen den 12/10 kl. 18:30 är det Miljö-redovisningar i aulan. Eleverna i 9D redovisar sina miljöarbeten för vårdnadshavare och släktingar. Välkomna! Meddela mig om tolkbehov.

Terminens utvecklingssamtal sker under v. 41 och 42. Lämna in era förslag på tider (se bilaga) senast tisdagen den 3/10!

Bifogar även lite information från skolledningen.

Johan W

Det var mycket info...

Vecka 37

Hej!

Vi hälsar de fyra fjällvandrarna i klassen välkomna tillbaka.

Ett stort grattis till Mohamed som vann juniorklassen och gjorde ett mycket fint Norasjön runt i lördags!

På tisdag kl. 13:00 får klassen gå på teater i sal 330. Mer info finns på skolans hemsida!

to - En (BRB och PRT)

to - Fy

fr - Sista dagen att lämna in "22 frågor" i Ge och sammanfattningen av en text i Sv.

Nästa vecka inleder vi ett stort miljötema i klassen. Inbjudan till redovisningarna i aulan kommer snart.

Vecka 36

Den här veckan åker fyra elever från klassen till fjällen för en spännande fjällvandring. Idag (måndag) tar vi skolfoto.

Evelinas föräldrar organiserar kakförsäljning och alla elever har fått hem säljkataloger. Alla beställningar lämnas till Evelina senast 29/9 och sedan får eleverna leverera kakorna och ta betalt i början av oktober.Alla pengar som vi tjänar går till en klassresa i vår och man kan inte få ut sin del i pengar.

to - Fy

to En (BRB)

Vecka 35

Hej!

Vi hade en riktigt trevlig dag i solskenet på Open art i tisdags. Eleverna skötte sig som vanligt utmärkt!

På klassrådet har vi beslutat att vi ska sälja kakor för att få in pengar till klasskassan. Evelinas mamma och pappa organiserar det hela. Information kommer!

Måndagen den 4/9 kl. 13:25 är det dags för klassfoto.

Veckans läxa:

to - En (BRB och PRT)

Johan

Välkomna till årskurs nio! Vi ses fredagen den 18/8 kl. 8:10 i hemklassrummet för genomgång av schemat. Efter klockan tio är det vanliga lektioner. Fredagen slutar kl. 14:05.

Tisdagen den 22/8 åker klasserna 9C, 9D och 9E till Örebro för att titta på Open art, en konstrunda i centrum. Först tittar vi på konst och sedan äter vi lunch från skolan i Stadsparken innan vi åker hem.

Busstider:

Från Nora station 9:05 (i Örebro 9:44)

Från Örebro 14:34 (i Nora 15:10)

Om någon elev vill stanna kvar i Örebro måste vårdnadshavare skicka med ett skriftligt intyg i förväg.

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2017-10-16 08.52