Klass 9E

Klassföreståndare för klass 9E är Isabell Nysten och Anna Fogelberg Westberg

V.42

Mån:

Tis: Eng.prov (BRB), Eng. läxa (PRT)

Ons: AMK 10.25 i sal 115, Geografiförhör på Asien.

Tors: Eng. läxa (PRT)

V.41

Mån: spanskläxa

Tis: Miljöredovisning kl.18.30 i Aulan

ons:

Tors: Gymnasiemässa i Örebro på fm

fre:

V.40

ÖPPET HUS hela veckan

Tis: Föräldramöte kl.18.00

ons: Matteprov

Tors: Eng (PRT), Karlsängsloppet em

Fre: Matteprov

V.39

Mån: Spanskprov

Tis: SYV- info på svenskan

Ons: Studiedag

Tors: eng. läxa (PRT+BRB)

Fre: Orientering 8.30 Start vid Karlsängsloppsstarten. Lektioner som vanligt efter lunch.

Inbjudan 1- Föräldramöte 9 e

Dag: Tisdag 3 oktober

Tid: Ca 19-19.30 (Obs! 18-19 i aulan)

Plats: Sal 340 (elevernas hemklassrum)

Tisdag den 3 oktober, så har Karlsängskolan och SYV bjudit in föräldrarna till elever i åk 9 för ett informationsmöte inför gymnasievalet. Mötet i aulan beräknas hålla på ca en timme, alltså 18-19 och vi bjuder in till ett kortare föräldramöte för föräldrarna i 9 e direkt efter mötet i aulan, vi beräknar att det tar ca 30 minuter.

Mvh Isabell och Anna.

Inbjudan 2- Miljötemaredovisning 9 e

Dag: Tisdag 10 oktober

Tid: 18.30

Plats: Karlsängskolans aula

Ungdomarna har under tre veckors tid (i So, No och Sv) jobbat med ett grupparbete om stora eller små miljöproblem och vad man kan göra åt dessa. Redovisningarna har flera syften, dels är tema hållbar utveckling väldigt centralt i vår läroplan och dels är det bra träning inför gymnasiet och det kommande arbetslivet. Det är bra att kunna presentera ett ämne inför publik, samt att använda olika hjälpmedel. Det är också roligt att få visa er något som våra ungdomar håller på med under skoltid.

Varje grupp har ca 10 minuter på sig att redovisa.

Målsmän och nära släktingar hälsas hjärtligt välkomna att höra på ungdomarnas miljöredovisningar. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma och lyssna.

Mvh,

Isabell, Anders, Johan, Erik och Maud

Maila eller skriv på FB för att bekräfta att ni har fått inbjudan och för att meddela om ni har möjlighet att närvara och hur många som kommer! Det gäller både föräldramötet och redovisningsträffen.

V38

Mån:

Tis: Friluftsdag, tårtslaget. Alla elever ska välja tre olika pass. Ingen lunch från skolan, matsäck krävs. Kläder beroende på aktivitet.

Ons:

Tors: Eng. läxa (PRT)

V.37

Mån:

Tis: Historia klart, teater på svensklektionen

Ons: Ped. em.

Tors: Eng (PRT+BRB)

v.34

Mån: Fysik till v.37(?)

Tis:Eng (PRT) v.35

Ons:

Tors:Eng (BRB)v.35

Fre:Ma (MHS)

V.34

Nu har terminen dragit igång och det var nog ganska skönt att starta med en riktig kortvecka förra fredagen. De flesta fick ett personligt schema, men för en del elever saknades fortfarande vissa grupper och därför avvaktade vi lite med deras scheman. Vi hoppas att alla grupper och frågetecken reds ut under  veckan. Vi har även fått en ny elev till klassen, Tasneem och Kyle har flyttat och slutat i klassen. Vi hoppas han får det bra och att Tasneem ska trivas bra hos oss.

Vi hade inte riktigt tid att gå igenom veckan på morgonens mentorstid, så vet inte om de i nuläget har några läxor denna vecka.

Imorgon så kommer hela klassen åka in till Örebro för att ta del av Open-art utställningen. Det är ett moment som ingår i deras bildundervisning, men blir ju även en liten klassutflykt. Då vi åker med ordinarie Länsbussar och vi är totalt tre klasser som åker, så kommer 9E delas i två grupper när vi åker in och hem. De kommer dock vara samlade när vi väl är i Örebro med hela klassen.

De som åker med den bussen som går till Örebro 8.30 och hem 14.00 är följande:

Albin, Anton J, Theo, Simon, Tasneem, Olivia, Emma och Amina.

De som åker med den bussen som går 9.05 och hem 14.34 är följande:

Andreas, Ludwig, Liam, Oskar, Meja, Natali, Rodas och Queenthia.

Det är viktigt att vara i tid till bussen, vi har bara ett visst antal platser bokade.

Till lunch får man en baguette och festis från skolan, önskar man mer än detta, går det bra att ta med en matsäck. Viktigt dock är att man har någon väska med sig att förvara baguetten och festisen i. Detta delas ut vid bussen och eleverna får själva ta hand om detta. Vi hoppas att det ska bli en trevlig och lärorik dag!

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2017-10-16 18.37