• Huvudmeny

Förskolan Sagoskatten

Invigning av Sagoskatten

Förskolan Sagoskatten är en nybyggd förskola som ligger på Hagby ängar med naturen runt knuten.

Förskolan har en huvuddel med en ateljé med stora fönster i mitten, en stor matsal och ett tillagningskök där maten lagas på plats. Det finns även två flyglar där barnen är indelade i grupper med yngre respektive äldre barn. Under delar av dagen arbetar grupperna tillsammans i olika stationer utifrån barnens önskningar och intressen.

Hemvisterna (avdelningarna) är: Lönneberga (yngre barn), Mattisskogen (äldre barn), Villekulla (yngre barn) och Junibacken (äldre barn)

Sagoskattens vision är ”Trygga barn med lust att lära och utforska med alla sina sinnen”. Detta vill pedagogerna göra genom att utmana barnen i deras lek och utforskande oavsett ålder, och se den pedagogiska miljön utomhus och inomhus som en viktig resurs i barnens lärande.

Informationsägare:
Sidan uppdaterad: 2017-03-30

Sagoskatten