Gyttorps förskola

Gyttorps förskola ligger i det lilla samhället Gyttorp, 5 km sydväst om Nora. Förskolan ligger i ett barnvänligt område i närhet av naturen och Gyttorps centrum vilket är känt för sin speciella arkitektur (Ralph Erskine).

Förskolan består av tre avdelningar med barn i åldratrna 1-5 år, Stubinen, Dynamiten och Patronen. Avdelningarna har fått sina namn efter den stora industrin i samhället som förr tillverkade sprängämnen.­

Lokalerna är stora och ljusa och ger stort utrymme till lek. Förskolan är belägen brevid Gyttorpsskolan(F-6).

Vi har en utemiljö som inspirerar till lek och lärande och vi har nära till skogen och stallet som är populära utflyktsmål. Det finns även fina lekplatser i närområdet.

Förskolans vision

Trygghet och lek i utvecklande miljö.

Inriktning/pedagogik

Vi har som mål att göra vår miljö lugn och harmonisk där alla, barn som föräldrar och pedagoger ska känna trygghet och tillit.

På vår förskola lägger vi stor vikt vid avslappning och massage för barnen.

I vår verksamhet utgår vi från barnens behov, erfarenheter, intressen och tankar. Det kräver att vi pedagoger är lyhörda, intresserade och närvarande i barnens lek och aktivitet.

Vi organiserar verksamheten så barnen ges tid att lösa problem och att uttrycka sina tankar. Barnen får uppleva att de är kompetenta och att hela vår verksamhet utgår ifrån en positiv anda och att vi har roligt tillsammans.

För ytterligare förbättra vår vår kvalitè så ligger vårt fokus i kvalitetsarbete på pedagogisk dokumentation under en tid framöver.

Informationsägare: Gyttorps förskola
Sidan uppdaterad: 2017-06-21