Södra Hagas förskola

Södra Hagas förskola är beläget i villaområdet Haga.

Avdelningar

Förskolan har inga traditionella avdelningar utan utgår ifrån 2 hemvister, Lingon och Blåbär. Vi har ca 36 barn på förskolan i åldrarna 1-6 år. Vi är 7 pedagoger som arbetar på förskolan och vi har ett tillagningskök med egen kokerska.  Vi har en stor härlig gård att leka på och nära till skog och natur som vi ofta går till.

Inriktning/pedagogik

Förskolan är ett komplement till hemmet och lägger grunden för ett livslångt lärande. Vi utgår ifrån det kompetenta barnet och deras tidigare erfarenheter, intressen, nyfikenhet och lust att lära. Genom att skapa en aktiv, uppmuntrande och utforskande miljö där barnen får möjlighet att göra nya erfarenheter som de sedan kan koppla till sina tidigare så tillägnar de sig kunskap i ett meningsfullt sammanhang. Omsorg och lärande hänger samman och förskolan ska vara trygg och lärorik för alla barn som vistas hos oss. I leken utvecklas och lär barnen både enskilt och tillsammans i grupp. Vi prioriterar barns utevistelse och har som mål att vara ute minst en gång per dag.

Förskolans vision

Förskolan för glädje, lek och lärande.

Informationsägare: Södra Hagas förskola
Sidan uppdaterad: 2015-06-15

Matsedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till Södra Hagas blogg:

http://sodrahaga.webskolan.selänk till annan webbplats