• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Ungt initiativ

Är du mellan 13-25 år och har en idé om att ordna ett kulturarrangemang eller fritidsaktivitet för andra ungdomar? Ansök då om bidraget Ungt initiativ.

Vem kan söka Ungt initiativ?

Du som är mellan 13-25 år och bor i Nora. Ni kan vara flera som söker tillsammans.

För vad kan man söka?

Ungt initiativ är ett stipendium från Nora kommun som är riktat till ungdomar som vill genomföra utåtriktade kultur- och/eller fritidsarrangemang för andra ungdomar. Ungt initiativ ska uppmuntra, inspirera och stötta ungas initiativ, kreativitet och engagemang i Nora kommun.

Alltså ett projekt eller en idé inom kultur, idrott och fritid som du vill genomföra för andra ungdomar i Nora. Arrangemanget/aktiviteten ska vara öppen för alla (åldersgräns ok i vissa fall), drogfri, får inte innehålla religiös eller partipolitisk propaganda och ska genomföras i Nora kommun på offentlig plats. Det ska inte vara kopplat till skolarbete.

Hur mycket pengar kan man söka?

Max 5 000 kr per ansökan.

Ansökan och redovisning

Du ansöker om bidraget via ett webbformulär och när arrangemanget/aktiviteten är genomförd gör du en redovisning via ett webbformulär.

Inom kort kommer det finnas en webbansökan i Rbok, länk här

När får man svar?

Vi vill ha din ansökan senast två veckor innan arrangemanget ska genomföras. Inom en vecka kontaktar vi dig för en träff där vi diskuterar projektet och lämnar slutligt besked inom en vecka. Vi vill ha din ansökan senast en månad innan arrangemanget/aktiviteten ska genomföras.

Vad händer när evenemanget är genomfört

Efter arrangemanget/aktiviteten ska du skicka in en enkel ekonomisk redovisning (utgifter, inkomster och om ni fick bidrag/sponsring från andra) och hur många som deltog både som arrangörer, volontärer och deltagare/besökare.

Kontaktpersoner

Handläggare: kultursekreterare och fritidssamordnare
kultur@nora.se eller fritid@nora.se

Nora kommuns växel: 0587-810 00


Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: