• Huvudmeny

Järntorgets förskola

Järntorgets förskola ligger i centrala Nora, bredvid Järntorgsskolan. På förskolan leker, lär och utvecklas ca 72 barn och 12 pedagoger.

Barnen på Järntorgets förskola är uppdelade efter ålder. På Solen går ca 30 barn som är 1-3 år och på Regnbågen går ca 42 st 3-6-åringar. Vi samarbetar mellan avdelningarna främst vid öppning och stängning, men även vid andra tillfällen under veckan, t.ex. vid utelek, firande av högtider och andra aktiviteter. Vår verksamhet ska präglas av trygghet, lekfullhet och glädje. Vi vill erbjuda barnen omsorg, respekt och lärande genom engagerade pedagoger, inspirerande miljöer, lättillgängligt material och ett rikt utbud av olika aktiviteter.

Vi försöker så långt det är möjligt ta vara på barnens egna tankar och nyfikenhet när vi planerar vår verksamhet och försöker erbjuda barnen en variation av material för lek och lärande. Under hösten 2015 påbörjar vi ett arbete för att bli en förskola inspirerade av Reggio Emilia. I det arbetet ingår också att utveckla våra pedagogiska miljöer.

Järntorgets förskola ligger centralt i Nora i anslutning till Järntorgsskolan. Närheten till skolan gör att vi kan äta i separat matsal. Då behöver vi inte avbryta pågående lek och aktivitet inne på avdelningarna när vi ska äta. Vi tara bara en paus och kan sedan fortsätta efter måltiden. Vi kan också använda skolans gymnastiksal vid några tillfällen under veckan.

Utomhus har vi en egen inhägnad gård med asfalterad cykelväg, gräskulle, sandlådor och en liten avdelning med lekredskap. När det passar oss och våra behov kan vi använda skolgårdens gungor och klätterställningar till de äldre barnen.

Varje dag samverkar vi med föräldrar genom samtal vid lämning/hämtning. Vi bjuder också in alla föräldrar på förskolan till föräldraråd två gånger per år. Där kan vi prata om övergripande frågor kring förskolan och diskutera olika utvecklingsmöjligheter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. På undersidorna kan du se vilka pedagoger som arbetar på de olika avdelningarna. Du kan också kontakta förskolechef. Förskolans verksamhet regleras i våra nationella styrdokument, främst Skollaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Läroplan för förskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs gärna mer i dessa dokument genom att klicka på respektive text.

”Förskolan lägger grunden för det livslånga lärandet”

 

Informationsägare: Järntorgets förskola
Sidan uppdaterad: 2016-12-08