• A-Ö
  • Om webbplatsen
  • Huvudmeny

Aktiviteter

Här hittar du aktiviteter du kan ägna dig åt på fritiden, organiserat eller på egen hand.

 

Vissa av länkarna går till sidor som inte hanteras av Nora kommun, i dessa fall tar inte kommunen ansvar för att uppgifterna stämmer.

Bad

Nora simhall ligger helt centralt i Nora. Läs mer om Nora simhall.

I kommunen finns flera sjöar där det är fint att bada. De kommunala badplatserna hittar du på Alntorps Ö, Käppstabadet i Gyttorp och vid Trängbo camping.

Boule

Intill Strandpromenaden i Nora finns en anlagd boulebana. Kom ihåg att ta med dig egna klot. I Allaktivitetshuset finns boulebanor inomhus att hyra.

Cykel

I kommunen finns två rundslingor Norasjön runt och Två sjöar runt (det går även att cykla alla tre sjöarna runt genom att kombinera dessa två slingor). Sverigeleden sträcker sig också genom vår kommun och Nora turistbyrån är ett av stämpelställena i landet. Läs mer på visitnora.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kottaberget Flowtrails ligger på berget mellan Nora och Gyttorp. Det är ett cykelområde bestående av flowtrails, slingrande banor i böljande terräng. Lederna har olika längd och det är möjligt att bara åka en bit av dem. Du cyklar uppför så långt du orkar.

MTB-leder utgår från Digerberget, Pershyttans informationscenter eller Nyttorp i Nora, tretton olika och totalt 220 kilometer. Det finns allt från korta, barnvänliga leder till tekniska, långa och krävande leder. MTB-området hänger ihop med Kilsbergen.

Fiske

Totalt finns ett 70-tal fiskevatten i kommunen. I många av vattnen finns möjlighet att få fiska om du köper fiskekort. Barn upp till 15 år fiskar gratis i de vatten som kommunens fiskekorten gäller.

Länk till visitnora.se som har information om fiskevatten och fiskekort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningar

Tack vare våra föreningar finns det en rad olika aktiviteter att välja på i Nora kommun, tennis, padel, golf, bågskytte, skytte, skidåkning, orientering och dans för att bara nåmna några. Läs mer om våra föreningar i vårt föreningsregister.

Motionsspår

Vid Stadsskogen finns ett motionsspår och vid Norvalla och Digerberget finns elljus-belysta motionsspår i olika slingor där du kan välja den längd på bana som passar dig.

Naturreservat

I Nora kommun finns 18 naturreservat, de flesta finns beskrivning till på Länsstyrelsen i Örebro läns hemsida.

Länk till Länsstyrelsen Länk till annan webbplats.

Länk till Nora kommuns naturreservat

Idrott

I Nora finns flera aktiva föreningar inom idrott, motion och friluftsliv. Exempel på aktiva föreningar är Nora golfklubb, Nora Simsällskap, Nora bågskytteklubb, Korpen mfl. I föreningsregistret hittar du föreningar och kontaktpersoner för de olika föreningarna.

Länk till Föreningar och föreningsliv

Kanot

I kommunen finns flera sjöar att paddla på och två iordningsställda paddelleder: Rastälven (61 km) och Järleån (32 km). Kanoter finns att låna gratis under sommaren på Alntorps ö.

Länk till Fritidsbanken

Promenadstråk

I centrala Nora kan du promenera en rundslinga som som går längs Hagbyån - Stationsområdet - Strandpromenaden - Prästgatan - Malmgatan förbi kvarteret Bryggeriet - Hagbyån.

Vandring

Genom kommunen sträcker sig Bergslagsleden med etapperna; 5. Uskavi-Hammarby (17 km), 6. Hammarby-Digerberget (14 km) och 7. Digerberget-Mogetorp (16 km).

Pershyttans natur- och kulturstig är 6 km lång och går genom Bergsmansbyn Pershyttan, ett kultur- och naturreservat.

Skärmarbodabergen, som passar den som är lite mer äventyrlig, består av fyra stignät: Tista, Lilla Mon, Skärmarboda och Mogetorp. Här är lämningarna efter istiden påtagliga. Det finns flera alternativa slingor inom varje stignät att välja mellan.

Skidor och pulka

Vid Digerbergets motionsanläggning kan du åka på preparerade och belysta skidspår (5 km). Backen vid digerberget är utmärkt att åka pulka i. Här kan du grilla vid eldplatsen.

Preparerade spår som går i kuperad terräng kan man åka från Digerberget till Ånnaboda via Stakadammen, Skrikarboda, Lisselängen (27 km enkel väg). Läs mer om skidspåren och se aktuella spårrapporter på längdspår.se Länk till annan webbplats.

Skridskor

Nora ishall ligger vid Norvalla och här finns tider för allmänhetens åkning.
Du hittar tiderna här på Nora Hockeys hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När vädret tillåter så plogas ibland en slinga så att det går att åka skridskor och skidor på Norasjön.

Informationsägare: Kommunförvaltningen
Sidan uppdaterad: